ep archivo   david ruiz de andres fundador y consejero delegado de grenergy en la bolsa de madrid
GRENERGY - Archivo

Grenergy ha tancat el finançament de la primera i la segona fase d'Oasis d'Atacama per 345 milions de dòlars. En concret, la companyia renovable ha signat el finançament sènior sense recurs amb BNP Paribas Securities, Natixis, New York Branch, Société Generale, The Bank of Nova Scotia i Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) per aquesta quantitat, a més d'altres línies de crèdit complementàries.

  • 34,60€
  • -1,00%

Aquest finançament cobreix les fases 1 i 2 del projecte, que corresponen a 220 MWp solar i 1,24 GWh d'emmagatzematge. Les entitats bancàries esmentades estan mandatades per als finançaments de les fases 3 i 4, que es pretenen tancar als propers mesos.

La inversió solar de la primera fase correspon a una planta ja en operació (Quillagua 1 –103 MWp), per la qual cosa part dels fons es faran servir per cancel·lar l'actual deute existent de 50 milions de dòlars.

Com es va anunciar anteriorment, la venda d'energia es farà en el marc del PPA signat a 15 anys amb EMOAC, empresa associada a la comercialització d'energies renovables i filial de Copec, la principal empresa de distribució de combustibles de Xile, amb qualificació creditícia investment grade per Standard & Poor's.

Oasis d'Atacama, a Xile, compta amb una capacitat de 4,1GWh i prop de 1GW solar, es divideix en cinc fases i és el projecte d'emmagatzematge més gran del món. Grenergy invertirà en aquesta iniciativa un total de 1.400 milions de dòlars.

Bank of America, que acaba d'incloure la companyia espanyola a la llista d'inversions temàtiques per al tercer trimestre, lloa aquest projecte i assenyala que, si bé hi ha riscos d'execució inherents en comprar una petita empresa com Grenergy, l'abast de la qual està canviant dràsticament, "creiem que les recompenses superen els riscos".

A més, subratlla que la companyia té "un bon historial a Xile", on "el perfil d'ingressos del projecte (Oasis d'Atacama) està assegurat i els costos de les bateries continuen caient, cosa que ofereix més avantatges".

Noticias relacionadas

contador