grenergy salida bolsa

Grenergy(+19,25%), Solarpack (+8,72%) i Soltec (+10,51%) es disparen en borsa per la gana inversor en energies renovables, considerat un dels temes d'inversió més importants per 2021.

  • 35,90€
  • 4,21%
  • 26,45€
  • 0,00%
  • 1,60€
  • 0,00%

Segons informa El Periódico de l'Energia, els resultats de l'última subhasta de renovables "han disparat l'interès internacional" pel mercat espanyol, considerat un dels més avançats del món.

Durant una reunió per a inversors organitzada per JP Morgan, es va analitzar l'impacte dels preus de la subhasta en els preus de mercat i dels PPA (Power Purchase Agreement), que són contractes de compravenda d'energia a llarg termini entre un desenvolupador renovable i un consumidor.

A l'esdeveniment van acudir alguns dels grans bancs d'Espanya, fons d'inversió internacionals, fons de cobertura i fons sobirans, cosa que indica l'atenció que suscita el sector entre les 'mans fortes'.

La conclusió de l'esdeveniment va ser que els preus de les subhastes no tindran impacte en el mercat ni en els PPA, ja que les ofertes acceptades han estat calculades a llarg termini i sobretot el període de vida de les instal·lacions, més enllà del període durant el que s'apliqui el Reer (Règim Econòmic d'Energies Renovables).

A més, els preus es van situar a prop de la franja esperat d'uns 25 €/MWh, cosa que ha augmentat l'interès dels inversors internacionals, ja que mostren un mercat sòlid i amb objectius creïbles a llarg termini.

IMPULS AL DESPLEGAMENT DE LES RENOVABLES A LA PRÒXIMA DÈCADA

L'objectiu del Govern és donar un impuls definitiu a l'objectiu de desplegament d'energies 'verdes' per a aquesta dècada. La subhasta celebrada recentment serà la primera de les que preveu dur a terme el Govern fins a 2025, seguint un calendari indicatiu que indicarà els volums mínims de potència acumulada per a cada tecnologia durant el període i que s'actualitzarà anualment.

Així, al pròxim lustre es preveu posar en joc un mínim de gairebé 20 gigawatts GW mitjançant aquestes subhastes. La fotovoltaica serà la tecnologia dominant, amb un volum acumulat mínim de 10 GW a subhastar durant els propers sis anys, seguida de l'eòlica, amb uns 8,5 GW; la solar termoelèctrica, amb 600 MW; la biomassa, amb 380 MW, i altres 60 MW destinats a altres tecnologies com biogàs, hidràulica o mareomotriu, entre d'altres.

Noticias relacionadas

contador