ep parque solar de grenergy 20201222081406
GRENERGY - Archivo

Grenergy, la companyia productora d'energia renovable i especialista en el desenvolupament, construcció i gestió de projectes fotovoltaics, eòlics i emmagatzematge, consolida la seva aposta al mercat d'energia renovable dels Estats Units amb la compra del 60% restant de la desenvolupadora de projectes fotovoltaics i de bateries Sofos Harbert Renewable Energy (“Sofos Harbert”), amb seu a Birmingham, Alabama, segons ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'empresa no ha donat detalls financers de la transacció.

  • 35,00€
  • 1,16%

"Aquesta adquisició s'ha produït així de manera anticipada als tres anys previstos al contracte inicial, que es va rubricar el febrer del 2022, quan la cotitzada va comprar el 40% de la companyia. Amb aquesta operació, Sofos Harbert es converteix en la filial de Grenergy al país, i passa a anomenar-se Grenergy US", ha explicat la companyia en nota de premsa.

Sofos Harbert disposa d'un equip experimentat, que actualment desenvolupa una cartera d'1,9 GW d'energia solar al país, a més de projectes d'emmagatzematge, a tres mercats elèctrics diferents (Southeast, PJM, MISSO) amb un alt potencial de creixement.

"D'aquesta manera, Grenergy completa els seus plans d'inversió als Estats Units a través d'una plataforma que ja està operativa i es reforça al mercat energètic més gran del món que està experimentant un espectacular auge de les renovables", ha destacat el grup espanyol.

"El govern de Joe Biden destinarà una inversió històrica de 340.000 milions d'euros a aquest sector. Això suposarà la instal·lació de 100 GW fotovoltaics a l'any a partir del 2030", ha afegit.

L'operació, que ha comptat amb l'assessorament legal de Clifford i Dentons i financer de RS Corporate Finance, s'emmarca en els plans de creixement de Grenergy als tres mercats en què opera, Europa, Llatinoamèrica i els EUA, on té com a objectiu en capacitat instal·lada de 5GW en solar i eòlica, i per primera vegada en emmagatzematge, on pretén assolir 1 GWh entre operació i construcció el 2025.

Segons David Ruiz de Andrés, CEO de Grenergy, “aquesta operació estratègica ens permet fer un pas més en el nostre creixement accelerat als Estats Units, un mercat que instal·larà més capacitat solar en els propers anys que Europa i Llatinoamèrica junts. I ho farem controlant la totalitat de Sofos Harbert, una empresa que compta amb un equip local molt qualificat”.

Noticias relacionadas

contador