ep archivo   el consejero delegado de greening group ignacio salcedo
GREENING GROUP - Archivo

Zelestra ha seleccionat Greening Group per a la construcció d'una planta de generació d'energia fotovoltaica de 60 megawatts (MWac) que permetrà subministrar energia renovable a una gran tecnològica en una de les seves instal·lacions a l'estat d'Indiana (Estats Units).

La planta fotovoltaica, que rep el nom de Jasper County Solar Project, ocuparà una superfície de 183 hectàrees (equivalent a 454 camps de futbol). La construcció de la planta arrencarà al quart trimestre del 2024 i continuarà fins a l'últim quadrimestre del 2025.

El grup s'ha adjudicat el contracte a través de Greening USA, i la construcció de la planta, que es durà a terme en règim d'EPC (Engineering, Procurement and Construction).

"Per Greening Group aquest projecte suposa la constatació definitiva de l'èxit de la nostra aposta pel mercat de Nord-Amèrica, que amb aquest projecte representa el 40% del total de la nostra cartera. La creixent presència al mercat dels Estats Units és un dels pilars del nostre pla estratègic 2024-2026, anunciat al mes de maig passat al mercat”, explica el CEO de Greening Group, Ignacio Salcedo.

Per part seva, Zelestra vendrà energia renovable a través d'un acord de compra de certificats d'energia renovable (EAPA) signat amb el client final per donar suport a les seves operacions a la regió.

"Aquest projecte suposa una fita per als dos grups empresarials i reforça l'aposta de Greening pel mercat nord-americà tal com es va anunciar al pla estratègic 24/26 publicat com a Informació Privilegiada el 10 maig de 2024 (el Pla Estratègic)", ha detallat Greening en un comunicat.

La nova planta de generació contribuirà a fer que l'estat d'Indiana, que genera actualment el 10% de la seva energia amb tecnologia renovable, avanci cap a un futur lliure de carboni. La instal·lació també generarà riquesa local i llocs de treball per a la comunitat.

contador