musk twitter portada

Gran polèmica a Twitter. Elon Musk ha decidit suspendre de manera fulminant els comptes de diversos periodistes als Estats Units que mantenien posicions crítiques cap al cèlebre milionari i que ara s'ha convertit en propietari de la xarxa social.

Segons publiquen diversos mitjans dels Estats Units, Twitter ha suspès els comptes del periodista de CNN, Donie O'Sullivan, l'informador del The New York Times Ryan Mac, el periodista del The Washington Post Drew Harwell, l'informador de The Intercept Micah Lee, el responsable de VOA Steve Herman, l'escriptor de Mashable Matt Binder, i altres periodistes com Keith Olbermann i Aaron Rupar.

Aquesta suspensió ha provocat una onada de crítiques dins de la mateixa plataforma, ja que molts usuaris acusen Musk de comportar-se de manera autoritària i de purgar els seus crítics, cosa que va en contra de la llibertat d'expressió que diu defensar i de la qual va fer bandera quan va comprar Twitter.

Per part seva, Musk s'ha defensat i ha assenyalat que els comptes han estat suspesos per haver realitzat 'doxxing', terme que consisteix a revelar informació identificadora d'una persona en línia, com el seu nom real, adreça particular, lloc de treball, telèfon, dades financeres i altra informació personal, que es divulga al públic sense el permís de la víctima.

Musk, que té 121 milions de seguidors a Twitter, ha fixat en el seu perfil un tuit en què afirma que "criticar-me tot el dia està bé, però fer 'doxxing' en temps real de la meva ubicació i posar en perill la meva família no ho és".

També ha publicat una enquesta amb el següent enunciat: 'Cancel·lar la suspensió dels comptes que van fer doxxing de la meva ubicació exacta en temps real' amb les opcions de fer-ho 'ara' o en '7 dies'.

Finalment, el milionari ha tuitejat que "si algú publiqués ubicacions i adreces en temps real dels reporters del The New York Times, l'FBI estaria investigant, hi hauria audiències al Congrés i Biden donaria discursos sobre el final de la democràcia".

Els periodistes suspesos es van fer ressò de la suspensió del compte de Twitter @ElonJet, que rastrejava exclusivament l'ús del jet privat. Musk va afirmar que el compte es va suspendre a causa d'una "violació de seguretat física", ja que estava fent 'doxxing' de la seva ubicació i compartint vídeo d'un "assetjador boig" que estava assetjant un dels seus fills a Los Angeles.

LA RESPOSTA DELS MITJANS

La resposta dels mitjans afectats no s'ha fet esperar. The New York Times ha assenyalat en un comunicat que "la suspensió dels comptes de Twitter de diversos periodistes destacats, incloent-hi Ryan Mac, del The New York Times, és qüestionable i desafortunada. Ni The Times ni Ryan ha rebut cap explicació. Esperem que es restableixin tots els comptes dels periodistes i que Twitter brindi una explicació satisfactòria de la seva acció".

L'editora executiva del The Washington Post, Sally Buzbee, ha assenyalat que "la suspensió del compte de Twitter de Drew Harwell soscava directament l'afirmació d'Elon Musk que té la intenció d'administrar Twitter com una plataforma dedicada a la llibertat d'expressió. Harwell va ser expulsat de Twitter sense previ avís, procés o explicació, després de la publicació dels seus informes precisos sobre Musk. El nostre periodista ha de ser reincorporat immediatament".

Finalment, CNN ha assenyalat en un altre comunicat que “la suspensió impulsiva i injustificada de diversos reporters, incloent-hi Donie O'Sullivan de CNN, és preocupant però no sorprenent. La creixent inestabilitat i volatilitat de Twitter hauria de ser una preocupació increïble per a tots els que usen la plataforma. Nosaltres li hem demanat a Twitter una explicació i reavaluarem la nostra relació en funció d'aquesta resposta".

Noticias relacionadas

contador