ep google play store

Google, propietat del gegant tecnològic Alphabet, ha perdut una batalla legal important contra el desenvolupador de videojocs Epic Games, que pot provocar canvis significatius en els ingressos que obté de la seva botiga d'aplicacions i videojocs, Google Play Store, instal·lada en tots els dispositius mòbils amb sistema operatiu Android.

  • 163,95$
  • 0,75%

Un jurat de Califòrnia, als Estats Units, ha dictaminat a favor d'Epic Games, desenvolupador de jocs tan coneguts com Fortnite, que va demandar a Google per aprofitar la seva posició dominant a la Play Store per cobrar comissions massa elevades a les empreses que distribueixen els seus productes a través de la plataforma.

"El veredicte d'avui és una victòria per a tots els desenvolupadors i consumidors d'aplicacions de tot el món. Això demostra que les pràctiques de la botiga d'aplicacions de Google són il·legals i que abusen del monopoli per cobrar tarifes exorbitants, sufocar la competència i reduir la innovació", ha assenyalat Epic Games en un comunicat.

"Més del 95% de les aplicacions es distribueixen a través de Play Store a Android. Google imposa un impost del 30% als desenvolupadors simplement perquè han impedit que sorgeixin competidors viables per oferir millors ofertes. I els executius de Google van reconèixer davant el tribunal que la seva oferta d'una taxa del 26% a les opcions de pagament de tercers és una elecció falsa per als desenvolupadors", ha afegit l'empresa.

Per part seva, Google ha assenyalat que recorrerà la decisió i que la batalla legal no s'ha acabat. "Android i Google Play ofereixen més opcions i obertura que qualsevol altra plataforma mòbil important", ha assenyalat Wilson White, vicepresident d'assumptes governamentals i polítiques públiques de Google.

"Seguirem defensant el model de negoci d'Android i seguirem profundament compromesos amb els nostres usuaris, socis i l'ecosistema d'Android en general", ha indicat White.

Ara, un jutge federal haurà de decidir en els propers mesos quins remeis se li atorguen a Epic Games, i quines són les implicacions per al negoci de la Play Store de Google.

Noticias relacionadas

contador