ep archivo   el ceo de banco sabadell cesar gonzalez bueno durante una rueda de prensa de
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

"Pensem que tenim potencial per seguir millorant la retribució a l'accionista, gràcies a les bones previsions que fem servir per a la nostra rendibilitat durant els propers anys".

  • 1,88€
  • 0,03%

Són les declaracions del conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, durant la presentació davant dels analistes dels resultats de l'entitat.

El banc ha millorat de manera important els seus objectius de retribució a l'accionista en plena OPA hostil de BBVA, en un intent clar per convèncer els seus accionistes minoritaris de la conveniència de mantenir-se com un banc independent.

Tot i això, González-Bueno ha comentat que "el nostre compromís per retribuir els accionistes ja era molt fort abans de l'OPA de BBVA. No hi ha res de nou sota el sol, ja que havíem comunicat anteriorment aquest compromís".

"El nostre marge d'interessos és resilient, cosa que recolza les nostres previsions", ha afegit el directiu. També s'ha mostrat positiu amb l'evolució de la concessió de nous préstecs, tant a empreses com a particulars (en consum i hipoteques).

"Tot això amb una probabilitat un 20% menor d'impagament que en anys anteriors, cosa que indica un creixement molt saludable", ha afegit. Per això, ha indicat que espera un "benefici net rècord el 2024".

Sobre la filial britànica TSB, ha anticipat que el benefici net creixerà a un ritme d'un dígit alt el 2025 i el 2026, i que el 2025 la ràtio de rendibilitat RoTE augmentarà a doble dígit, després d'un 2024 que serà un exercici de transició. "Som molt optimistes amb la nostra franquícia", ha indicat González-Bueno.

A la posterior roda de premsa davant els periodistes, ha assenyalat que "avui no contestarem cap pregunta sobre l'OPA de BBVA perquè toca parlar sobre els resultats".

Noticias relacionadas

contador