inditexcb3

El gegant de la moda Inditex presenta aquest dimecres els resultats de 2019. I ho farà sota l'impacte del coronavirus. Aquest dilluns, la signatura d'anàlisi Credit Suisse ha rebaixat de 24 a 21 euros per acció el preu objectiu de cada títol de la propietària de Zara. Actualment, cotitza fregant els 19 euros.

  • 49,70€
  • -0,72%

El motiu d'aquesta retallada, segons indica l'informe, és l'alta dependència d'Inditex del mercat europeu; i els problemes que pot causar el Covid-19 a la seva estructura logística.

La firma assenyala que de cara al primer trimestre de l'exercici en curs, es presenta "cada vegada més feble" a la majoria dels grans mercats on opera, i on s'ha vist obligada a tancar botigues. Assenyala, per exemple, que la Xina és actualment el 8% dels seus ingressos; Espanya, el 16%; Itàlia, el 5,5%; i França el 6%. "Retallem la previsió de venda 'like for like' [les aconseguides als locals oberts des de fa més d'un any] a un 28% en el primer trimestre; 9% en el segon; i un 7% en el conjunt de l'any.

Credit Suisse posa el focus en el model de distribució d'Inditex que és, precisament, una de les claus del seu èxit. El seu eix logístic és a Espanya, des d'on distribueix a tota Europa i Rússia, via camions, en menys de dues setmanes; i, a tothom, via aèria.

"L'extensió del període de quarantena a Espanya és incerta", indica la firma d'anàlisi. Cal recordar que com a mínim durarà dues setmanes. Per això, assenyala, caldrà veure com ha gestionat la companyia els seus inventaris, als països on la demanda encara és ferma, a veure si hi pot respondre.

La firma d'anàlisi també destaca que Inditex pot aprofitar la fortalesa del seu balanç i de la seva caixa, perquè disposa de més de 7.500 milions d'efectiu net. És a dir, valora positivament el seu balanç, però assenyala l'impacte de la situació actual en el seu negoci.

La companyia presidida per Pablo Isla presentarà resultats aquest dimecres. A tall de comparació, a l'últim exercici, el 2018, va registrar la millor xifra de vendes de la seva història, però va registrar un creixement al ritme més lent dels últims anys. Es van situar en 26.145 milions d'euros, després de repuntar un 3%. Mentrestant, el benefici net avançava en aquells temps a un ritme del 2%, a 3.444 milions.

Noticias relacionadas

contador