goirigolzarri apie 2023

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha evitat pronunciar-se sobre les declaracions de la vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, que ha instat el sector bancari a pagar pels dipòsits dels clients.

  • 5,45€
  • 1,00%

Segons Goirigolzarri, hi ha altres productes més rendibles i beneficiosos per a clients i bancs, alhora que ha assenyalat que els que decideixen les estratègies polítiques de preus les han de prendre “cada banc d'acord amb la seva estratègia”.

Durant la seva intervenció als Cursos d'Estiu de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) a Santander, Goirigolzarri també ha assenyalat que espera que el Govern vinent no faci permanent l'impost extraordinari a la banca com han deixat caure Calviño, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, o el portaveu econòmic del PP, Juan Bravo.

“Espero que no. És el meu desig. Però és el Govern que ha de prendre la decisió. La meva política és no parlar de política”, ha apuntat.

D'altra banda, el president de CaixaBank tampoc no s'ha volgut mullar amb el que pugui fer l'Estat amb la seva participació en l'entitat. “El FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) ha de decidir si vol seguir-hi invertit o no i si no, quan, com i a quin preu en surt. Sóc molt respectuós, així que no em puc, ni vull pronunciar”, ha assenyalat.

Finalment, Goirigolzarri ha assenyalat que el banc no preveu una reducció d'oficines o una retallada de personal a curt termini.

Noticias relacionadas

contador