goirigolzarrimwc

José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, ha reconegut aquest dimecres que, malgrat que la pandèmia ha canviat els costums dels clients dels bancs en termes d'adopció de la tecnologia, “no tots els ciutadans s'hi adapten al mateix ritme”. Per aquest motiu, ha assumit que "hem de proveir-los a tots amb una bona resposta", de manera que a CaixaBank, "estem prioritzant ajudar la població menys digitalitzada", ha dit.

  • 5,66€
  • 3,29%

En aquests termes s'ha expressat durant una intervenció al Mobile World Congress, que se celebra a Barcelona fins al 3 de març, durant la qual ha abordat també l'entrada de nous actors a les finances, referint-se a les Fintech i a les criptomonedes, i concepte de l'ètica digital. Tot i això, ha estat la digitalització dels serveis bancaris on ha posat especial èmfasi, un aspecte que ha irat la població d'edat més avançada, que han incrementat protestes per no ser atesos.

Goirigolzarri ha explicat que el 85% dels clients de trenta anys de CaixaBank utilitza la banca digital, enfront del només 25% dels més grans de 70 anys i a tots ells cal "donar-li una resposta excel·lent i diferenciada". Per tant, l'aposta de l'entitat és implementar plans específics per prioritzar els clients menys digitalitzats.

D'altra banda, ha aprofundit a l'entrada de competidors a la banca tradicional per la tecnologia, cosa que "ens força a estar forts i a innovar", ha puntualitzat. Sobre això, ha fet al·lusió als actius digitals no regulats i ha fet una crida als reguladors, ja que "com més aviat solucionin aquest problema, millor". "L'experiència ens ha ensenyat que la regulació dona estabilitat", ha asseverat.

Finalment, s'ha referit al concepte de l'ètica digital, pel qual les organitzacions que gestionen dades han de seguir uns principis estrictes. "La tecnologia també té límits, i aquests estan marcats per la seguretat, i el respecte a la privadesa i a la llibertat individual", ha subratllat, per la qual cosa el client ha de "tenir el control de les seves dades".

"La tecnologia no ha de ser un fi en si mateix. És un mitjà per millorar la nostra societat", ha emfatitzat i ha convidat a aprofitar l'oportunitat per marcar la diferència.

Noticias relacionadas

contador