ep archivo   logo de gestamp
GESTAMP - Archivo

Gestamp i Tata Steel, el fabricant d'acer més gran del Regne Unit, han signat un acord destinat a gairebé duplicar el percentatge d'acer reciclat en els components que se subministren al sector de l'automoció, amb l'objectiu comú d'augmentar la circularitat de l'acer a la cadena de subministrament.

  • 2,80€
  • 5,66%

La companyia espanyola ha explicat en una nota de premsa que aquesta iniciativa permetrà traslladar als fabricants de vehicles els beneficis d'augmentar el material reciclat, així com la reducció de la petjada de carboni associada.

"Els fabricants de vehicles requereixen acer de baixes emissions per complir els objectius de descarbonització amb garanties de qualitat i seguretat. Aquest nou concepte de circularitat contribueix a assolir aquests objectius de sostenibilitat mitjançant l'ús de ferralla d'alta qualitat com a matèria primera secundària per a la producció d'acer de baixes emissions", ha afegit.

Gestamp va presentar al Capital Markets Day de juny de 2023 el seu full de ruta per liderar i promoure un model d'economia circular empresarial, centrant-se en l'ús d'acer reciclat.

"La companyia ha fet un pas endavant per impulsar l'acer baix en emissions mitjançant la incorporació de la gestió de la ferralla a l'estratègia empresarial (a través de la seva filial Gescrap), que permet una traçabilitat completa del cicle de vida en integrar la recollida, classificació i reutilització de ferralla d'acer de qualitat a la seva cadena de producció en un entorn on aquesta matèria primera secundària és escassa. L'objectiu últim del full de ruta és contribuir, a llarg termini, al Net Zero Car", ha dit Gestamp.

L'acer de Tata Steel subministrat a automoció ja inclou un 17% de material reciclat, compost per ferralla d'acer que torna a entrar al procés de producció. La ferralla d'acer proporcionada per Gestamp se sumarà a la quantitat total d'acer reciclat existent. Gràcies a aquesta nova aliança, el percentatge de material reciclat associat a l'acer subministrat a Gestamp s'eleva al 30%, sense que això n'afecti la qualitat, la resistència o la conformabilitat.

Això, al seu torn, es transmet als fabricants d'automòbils, reduint la petjada de carboni global a la cadena de subministrament i processos de producció.

Per garantir la comptabilitat del balanç de masses, Tata Steel aportarà proves que demostrin el volum de ferralla d'alta qualitat subministrada i l'estalvi de CO2 associat mitjançant la creació d'un nou banc de contingut reciclat de Gestamp, que serà auditat de manera independent.

"Aquest acord reforça el nostre model d'economia circular i beneficia els nostres clients al seu camí cap a la neutralitat i el Net Zero Car gràcies a l'ús de ferralla d'alta qualitat com a matèria primera secundària, garantint al mateix temps la qualitat i seguretat dels nostres productes" , ha afirmat Ernesto Barceló, Chief ESG Officer de Gestamp. "L'excel·lent gestió de Gestamp a la recollida, classificació i transport de la ferralla d'alta qualitat, proporcionarà a Tata Steel un acer amb menys emissions".

Peter Quinn, Director de Sostenibilitat i Medi Ambient de Tata Steel UK, ha declarat que “reduir la petjada de carboni de la cadena de subministrament del sector de l'automoció és una prioritat per a nosaltres i per a molts dels nostres clients, entre ells Gestamp. que millorar la circularitat a la cadena de subministrament és una manera eficaç i immediata de reduir les emissions totals de CO2 al sector de l'automoció, així com la forma més eficient de reciclar l'acer L'enfocament que hem adoptat amb Gestamp demostra un pensament innovador i col·laboratiu possible, no només a les nostres dues organitzacions, sinó a la cadena de subministrament d'automoció del Regne Unit en el seu conjunt”.

Noticias relacionadas

contador