ep archivo   gestamp fabricacion de componentes para automoviles
GESTAMP - Archivo

Gestamp, multinacional especialitzada en el disseny, desenvolupament i fabricació de components metàl·lics per a la indústria de l'automòbil, ha anunciat l'adquisició d'una participació del 33,3% al Grup Gescrap. L'operació s'ha realitzat a través de la compra de 1.667 participacions socials a la seva societat matriu, Sideacero, segons s'ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 2,75€
  • 2,61%

Aquesta participació s'ha adquirit, d'una banda, a IVI Grupo Cosimet, amb la compravenda de 833 participacions socials i, d'altra banda, a Acek Desenvolupament i Gestió Industrial, amb la compravenda de 834 participacions socials. La compravenda va ser aprovada pel Consell d'Administració de Gestamp el passat 7 de novembre del 2022, amb un informe previ favorable emès per la Comissió d'Auditoria.

L'operació és estratègica per a Gestamp, perquè permet accedir a un sector amb gran potencial com l'economia circular i reforça la seva posició competitiva amb els OEMs, en incorporar acers de baixes emissions als seus productes.

Gescrap és un grup multinacional dedicat al reciclatge de metalls i gestió total de residus per a la indústria i és líder a Europa a la gestió de ferralla d'alta qualitat. Mentrestant, Gestamp té un model de negoci d'economia circular que fomenta pràctiques responsables en el tractament de residus. Més del 98% dels residus de Gestamp són reciclats, reutilitzats i valoritzats en lloc de ser dipositats a abocadors. "La presa d'aquesta participació en Gescrap potencia la contribució de Gestamp a aquesta economia circular", han destacat des de l'entitat.

"La inversió estratègica en Gescrap suposarà una palanca addicional amb què Gestamp podrà potenciar la circularitat del seu model de negoci, impulsant l'ús de la seva ferralla com a matèria primera secundària en la producció d'acer de baixes emissions", han detallat.

Iñaki Velasco, Fundador i Conseller Delegat de Gescrap ha destacat que estan "convençuts que es tracta d'una fita important a la història de la companyia". "Gestamp com a soci estratègic reforçarà la nostra aposta pel lideratge en les noves oportunitats de negoci al món de l'economia circular i el reciclatge, un sector en ple creixement".

Noticias relacionadas

contador