• El fabricant d'automòbils ja va anunciar al febrer que hi tancaria una de les seves quatre fàbriques
ep plantageneral motorslansing grand river eeuu
GENERAL MOTORS

General Motors està a punt de fer fallida a Corea del Sud. La companyia automobilística nord-americana ha supeditat la seva supervivència al mercat sud-coreà al fet que el sindicat acordi retallar costos laborals abans del 20 d'abril, pressionant així els treballadors i el govern del país a acordar ràpidament un pla de rescat.

  • 46,48$
  • 1,46%

General Motors va anunciar al febrer que tancaria una de les seves quatre fàbriques a Corea del Sud, sol·licitant el suport del govern i del sindicat del sector per mantenir el seu negoci al país.

L'automobilística nord-americana depèn que sindicats i govern arribin a un acord abans del 20 d'abril

En declaracions a 'Reuters', Barry Engle, president de GM International, va declarar aquest dilluns que la seva filial sud-coreana necessita assegurar 600 milions de dòlars (481 milions d'euros) en fons operatius per a finals d'abril.

Un portaveu de la filial sud-coreana de GM ha reconegut que les concessions sindicals són necessàries perquè el fabricant d'automòbils presenti un pla de reestructuració. Si no ho fa abans del 20 d'abril, la filial s'haurà de declarar en fallida.

La crisi de GM Corea representa un dels desafiaments als quals el president del país, Moon Jae-In, s'ha d'enfrontar des de la seva arribada al càrrec el passat any. Un funcionari del govern sud-coreà va revelar a 'Reuters' que GM sembla estar "utilitzant amenaces per augmentar la pressió sobre el sindicat i aconseguir així les concessions".

Engle ha realitzat al llarg de 2018 un seguit de visites a Corea del Sud. Aquest dimarts, es va reunir amb el president del segon major accionista de GM Corea, South Korean Development Bank (que pertany al govern del país). Més tard, es reuniria amb el viceministre d'Indústria del país, Lee In-Ho.

Noticias relacionadas

contador