El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, ha assegurat que la unió entre l'entitat i el Banc Sabadell “és una operació de llibre, ideal per a tothom”. Ha explicat que la forta correlació entre els preus de les accions dels dos bancs reflecteix que l'oferta és sòlida i dona suport al valor de Sabadell.
- 1,84€
- -1,21%
- 9,30€
- -0,77%
Així ho ha expressat durant la seva participació al XV Fòrum Financer organitzat pel diari Expansión i KPMG. Hi ha dit que es crearà "un banc més fort i eficient", amb més capacitat per concedir crèdit.
De fet, ha afirmat que la unió entre el BBVA i el Banc Sabadell serà beneficiosa per a Espanya i la seva economia, destacant-ne especialment el seu "ferm compromís amb les pimes". En aquest sentit, lluny de reduir l'oferta de crèdit a les petites i mitjanes empreses, aquesta transacció cerca augmentar-la. "Estem fent aquesta operació per créixer en crèdit, especialment a les pimes", ha assenyalat.
El conseller delegat ha recordat que amb aquesta operació BBVA busca guanyar escala a un mercat atractiu per invertir, com és Espanya, però també a nivell europeu.
Així mateix, ha esmentat la complementarietat de negocis de les dues entitats, "cosa molt positiva, perquè dóna espai per créixer": Sabadell se centra en les pimes, mentre que BBVA té una forta presència al sector minorista i grans clients.
Sobre l'ajust del canvi anunciat recentment, Genç ha aclarit que "no és cap modificació ni millora de l'oferta". Segons l'estipulat a l'oferta del 9 de maig, es tracta d'"un ajust purament automàtic" que neutralitza l'impacte del pagament de dividends a l'equació de canvi.
A més, Genç ha assenyalat que des del BBVA col·labora i dialoga amb la CNMC des de la presentació de l'expedient. "Hi ha un debat públic més enllà de les nostres intencions. Hem de deixar que el procés flueixi", ha indicat.
Quan la CNMC podria aprovar l'operació amb Banc Sabadell, ha reiterat que "mantenim la nostra convicció que no hi ha problemes de competència i és una operació de Fase 1".
Per a aquesta afirmació, BBVA es basa en diversos punts, sobre la base de la metodologia utilitzada en transaccions prèvies: les quotes de mercat de l'entitat combinada (22% en préstecs; 20% en dipòsits; 17% en sucursals); el fet que l'entitat resultant no serà la líder (sinó la segona darrere de CaixaBank) i que no se superarien els llindars establerts per les directrius de competència de la UE (quota de mercat del 25% per a l'entitat combinada o un increment del 10% a la quota de mercat). "La llei estableix que només se'n va a la fase 2 si es produeix un problema de competència. Nosaltres creiem que no n'hi ha", ha ressaltat.
"Mantenim un diàleg obert amb totes les autoritats involucrades en aquest procés (CNMV, CNMC, BCE, Banc d'Espanya, Govern)". "Som conscients i estem al corrent de les preocupacions que estan plantejant. Com hem dit moltes vegades, estem molt disposats a cooperar amb el govern per alleujar qualsevol d'aquestes preocupacions, com ho hem fet al passat", ha assegurat Onur Genç.