El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, ha afirmat aquest dilluns que està molt satisfet amb l'evolució del negoci i la captació de clients del banc digital a Itàlia, quan es compleix un any des del llançament. "Esperem acabar l'any amb 160.000 clients, gairebé el triple de les previsions inicials", ha afirmat.
- 9,17€
- -0,91%
Durant la XIII Trobada Financera Expansió KPMG, Genç ha indicat que, al tancament del tercer trimestre del 2022, BBVA comptava a Itàlia amb un total de 108.000 clients i podria acabar l'any amb 160.000. El conseller delegat del banc bilbaí ha explicat que el seu objectiu al país transalpí és ser una combinació de banca digital i de banca tradicional. "La nostra intenció és convertir-nos en el primer banc de referència per als nostres clients a Itàlia", ha assenyalat.
Segons ha explicat, BBVA està construint una "banca digital universal" a Itàlia amb una "gamma molt completa de productes", que s'anirà ampliant als propers mesos. El banc va arribar al mercat italià amb una proposta de serveis financers sense comissions, com la targeta Aqua, sense número imprès i CVV dinàmic, i productes de finançament a preus competitius. Des d'aleshores, ha ampliat la seva oferta al país i ha afegit funcionalitats i serveis a l'aplicació mòbil. Així mateix, ha aconseguit dos acords estratègics al país, un amb l'asseguradora Zuric i una altra amb el grup energètic Iren.
Recentment, Genç va assegurar que el banc biscaí tancarà aquest any amb més d'11 milions de clients nous, una xifra rècord per a l'entitat.
D'altra banda, el banquer turc ha afirmat que maximitzar la rendibilitat per als accionistes representa una prioritat per a BBVA. Segons ha explicat, el retorn total de l'acció de BBVA (incloent-hi dividends) des del 2019 ha estat del 48%, enfront del 24% de la mitjana del sector bancari europeu o el -3,5% en el cas dels bancs espanyols. BBVA continua liderant els bancs europeus en termes de rendibilitat, amb un ROE del 15% i un ROTE del 15,7% el 30 de setembre del 2022.
El conseller delegat de BBVA s'ha referit a diferents episodis de preocupació social pel context econòmic, en què els bancs han contribuït per recolzar les necessitats de la societat en el passat recent, com durant la pandèmia, amb el suport als clients grans, o en la prestació de serveis financers a l'Espanya buidada. Si els clients necessiten solucions personalitzades, “estem disposats a ajudar”, ha afirmat.
En el context actual, i en referència a l'impacte de les pujades dels tipus d'interès en les hipoteques a Espanya, Onur Genç ha ressaltat que aquest risc és manejable, ja que el 80% de les noves hipoteques concedides durant els darrers cinc anys BBVA han estat a tipus fix i, per tant, no n'estan afectades. Genç ha destacat la voluntat del sector bancari de sumar-se al marc per establir unes regles comunes per ajudar les famílies hipotecades amb dificultats, i espera que, en el cas de BBVA, el Consell d'Administració aprovi la seva adhesió al Codi de Bones Pràctiques de mesures urgents per a deutors hipotecaris en risc de vulnerabilitat aquesta setmana.