roaring kitty gamestop
Joseph Gage/The Roaring Kitty

La febre per les accions meme continua als Estats Units. Els títols de GameStop es van disparar aquest dijous després que una publicació a YouTube anunciés que l'inversor Keith Gill (el pseudònim del qual és Roaring Kitty) tornarà a la plataforma aquest mateix divendres per primera vegada en gairebé quatre anys. La publicació diu que la retransmissió en viu començarà a les 12 pm, hora de Nova York (18 hores a Espanya).

L'inversor va fer transmissions en viu de tres hores a l'agost del 2020 explicant la seva tesi d'inversió darrere GameStop.

GameStop, que va tancar aquest dijous amb una pujada del 47,45%, va arribar a avançar més d'un 32% al 'premarket' de Wall Street. Tot i això, al voltant de les 12 del matí a Espanya, els títols s'han girat fortament a la baixa i perden a prop d'un 20% en aquests moments, després que la companyia hagi publicat per sorpresa els resultats del primer trimestre.

ESCALFANT LES ACCIONS

Keith Gill ha estat escalfant els títols de la cadena de botigues de videojocs aquesta setmana, encara que ja va començar a fer-ho al mes de maig passat, quan va fer una publicació a la xarxa social X, abans coneguda com a Twitter, que va consistir només en una imatge en què es podia veure un home incorporant-se de la cadira on estava assegut i prenent una actitud activa. La publicació va provocar que GameStop es disparés un 74% en una sola jornada, ja que els inversors ho van interpretar com un retorn de Gill a la compra d'accions de la companyia.

Aquesta setmana, concretament dilluns, GameStop va volar a la borsa després d'una publicació a la plataforma de xarxes socials Reddit de Gill, que va compartir una captura de pantalla rellevant una inversió de 116 milions de dòlars a GameStop. La imatge incloïa cinc milions d'accions i 120.000 opcions de compra i va atreure ràpidament l'atenció i l'especulació al mercat.

"Encara que l'autenticitat de la captura de pantalla no ha estat verificada, l'entusiasme i la confiança que Gill inspira en la comunitat d'inversors minoristes van ser suficients per desencadenar una onada de compres. Aquest fenomen subratlla com les xarxes socials i les figures influents poden ser crucials en la dinàmica del mercat de valors", apunta Antonio Ernesto Di Giacomo, analista d'xs.com.

A més de la publicació a Reddit, Gill va compartir una imatge a X amplificant encara més l'atenció sobre GameStop. "La combinació d'aquestes publicacions va generar un frenesí d'interès i activitat entre els inversors, semblant al que va passar a principis del 2021 quan les accions de GameStop van ser objecte d'una massiva campanya de compra impulsada per usuaris de Reddit".

Tot i això, el renovat interès en accions com les de GameStop també ha provocat advertiments d'analistes financers. Aquests experts assenyalen els possibles riscos associats amb aquestes inversions, que sovint són altament volàtils i poden provocar pèrdues significatives per als inversors desprevinguts. La volatilitat del mercat pot afectar no només els inversors individuals, sinó també l'estabilitat general del mercat financer, plantejant preocupacions sobre possibles repercussions a llarg termini.

"En conclusió, si bé aquesta situació ha augmentat significativament la capitalització de mercat de l'empresa, planteja riscos i desafiaments significatius. És crucial que els inversors es mantinguin informats i cautelosos sobre la volatilitat inherent d'aquestes inversions per protegir els seus interessos i contribuir a la estabilitat general del mercat financer", afirma Di Giacomo.

Noticias relacionadas

contador