- General Electric hauria realitzat una oferta per l'aliança d'empreses
- La pilota està a la teulada d'Areva, asseguren fonts de Gamesa
Gamesa i Siemens continuen amb el seu procés de fusió en marxa. Un dels obstacles en les negociacions va ser la situació d'Adwen, una aliança d'empreses de l'eòlica espanyola amb la francesa Areva, sobre la qual s'ha de decidir el seu futur com a molt tard al setembre. Mentrestant, les accions de Gamesa cotitzen amb lleugeres pujades aquest dimecres, i es disparen un 31% el 2016, prop ja dels 21 euros.
- 18,05€
- 0,00%
- 178,66€
- 0,46%
Un dels obstacles en les negociacions de fusió va ser la situació d'Adwen. L'acord entre Gamesa i Siemens, signat el 17 de juny per crear un gegant eòlic mundial que seria líder del sector, contemplava un apartat per a aquesta companyia, especialitzada en energia eòlica marina. El pacte atorgava a Areva Energies Renouvaelables (AER) una opció de venda sobre el 50% que té en Adwen, i una opció de compra sobre el 50% de Gamesa.
Areva és qui hauria de decidir per l'oferta. Mentrestant, el procés segueix en marxa fins que no hi hagi cap decisió oficial per Adwen
"Alternativament, i durant aquest mateix termini (fins a mitjans de setembre), Areva pot vendre el 100% d'Adwen a un tercer, d'aquesta manera Gamesa Energia està obligat a vendre la seva participació en els termes acordats amb aquest tercer", assenyalava el fet rellevant publicat per la CNMV.
Les primeres ofertes ja haurien arribat per Adwen. Una d'elles hauria estat del gegant nord-americà General Electric. No obstant això, segons Reuters, Gamesa i Siemens han considerat insuficient aquesta oferta. "General Electric ha fet una oferta per actius, impossible d'acceptar. L'oferta no és satisfactòria, però General Electric podria millorar-la abans de la data límit", assegura una font del procés citada per Reuters.
No obstant això, fonts de Gamesa expliquen a Bolsamanía que 'la pilota està a la teulada d'Areva'. És a dir, la firma participada per l'Estat francès, és qui hauria de decidir per l'oferta. Mentrestant, el procés segueix en marxa fins que no hi hagi cap decisió oficial per Adwen.
ELS ANALISTES APOSTEN PER GAMESA
Per damunt d'aquest nivell ja no hi ha resistències de cap tipus fins els màxims històrics del 2008, al voltant dels 33 euros
Les accions de Gamesa han protagonitzant un autèntic ral·li el 2016 que podria no haver arribat al final. Aquest mateix dimecres, BNP Paribas ha incrementat el preu objectiu des de 22 a 25 euros, fet que suposa un potencial alcista del 20%. "Segueix sent el nostre fabricant europeu de turbines elèctriques preferit", assegura l'informe de BNP Paribas, que afegeix que la fusió amb Siemens afegirà fortalesa al grup.
Aquesta recomanació està en la part alta del consens d'analistes recollits per Bloomberg. Tot i així, l'opció majoritària és sobreponderar el valor. És el cas del 75% dels analistes, mentre que el 20% aposta per mantenir i només el 5% recomana vendre. El preu objectiu a 12 mesos del consens és de 21,10 euros, lleugerament per sobre dels 20,7 euros actuals.
Tècnicament, l'aspecte del valor també és atractiu. "A la vista del gràfic setmanal de Gamesa podem dir que al voltant dels nivells actuals té una petita resistència, coincidint amb un buit (gap) baixista setmanal que en el seu moment va deixar el preu en els 20,60-20,70 euros. Però per sobre d'aquest nivell ja no hi ha resistències de cap tipus fins als màxims històrics del 2008, al voltant dels 33 euros", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "A dia d'avui i per a aquells que estiguin dins, com és el cas, ens trobem davant un clar 'mantenir'. Mentre continuï dibuixant mínims i màxims creixents, com és el cas que ens ocupa, deixeu córrer els guanys", afegeix.
Evolució de les accions de Gamesa