ep archivo   ignacio galan presidente de iberdrola 20220214191004
IBERDROLA - Archivo

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha dit aquest dimecres que l'impost a les elèctriques que vol aplicar el Govern espanyol va contra les directrius europees i ha advertit que la companyia actuarà, si decideix portar-se a terme. "Si l'impost s'aplica, sens dubte acudirem als tribunals", ha afirmat Galán a la conferència davant analistes per presentar els resultats dels nou primers mesos de l'any.

  • 13,99€
  • -0,57%

El màxim responsable d'Iberdrola ha insistit que les directives europees diuen clarament que aquest impost té a veure amb els beneficis extraordinaris i ha subratllat que aquest no és el cas d'Iberdrola a Espanya. La companyia ha comunicat avui que, durant els nou primers mesos de l'any, el benefici net va caure al nostre país un 14% impactat per les mesures reguladores i fiscals i els alts preus del gas i de l'electricitat, "que no s'han traspassat als clients amb preus fixos escurçats prèviament”.

"Crec que els nostres advocats treballaran de manera molt eficient per defensar l'accionariat", ha assenyalat Ignacio Galán en relació amb les mesures legals que estan disposats a adoptar. "Ja estem pagant 7.800 milions d'impostos, més de la meitat a Espanya. Aquests diners ajuden molt els més vulnerables i no veig cap raó per la qual vulguin aplicar aquest nou impost, atès que estem pagant molts", ha afegit.

CONTINUÏTAT

El president d'Iberdrola també s'ha pronunciat sobre el nomenament d'Armando Martínez nou conseller delegat de l'empresa comunicat aquest dimarts. Galán ha volgut subratllar que era una cosa "planificada" i que no suposa un moviment revolucionari, sinó una decisió que implica "continuïtat".

Abans del nomenament de Martínez, Ignacio Galán exercia com a president executiu i conseller delegat. A partir d'ara, continuarà exercint com a president executiu.

"S'entén que aquesta decisió resta una mica de poder a Galán i diversifica la quota de poder, que és una cosa que demanaven diversos fons des de fa temps", explica a Bolsamanía Ángel Pérez, analista de Renta 4.

Iberdrola ha comunicat aquest dimecres un benefici net els nou primers mesos de l'any de 3.104 milions, un 29% més. L'EBITDA creix un 17%, fins als 9.529 milions. L'energètica ha insistit molt en la baixada de resultats a Espanya.

Noticias relacionadas

contador