galan iberdrola malaga
Iberdrola

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha protagonitzat el GSG Global Impact Summit on ha defensat davant de més de 500 professionals el doble valor de l'empresa, per a la societat i per als accionistes.

  • 13,39€
  • -1,33%

"El concepte de dividend social està inclòs als nostres estatuts des del 2017 i ens obliga tant com el dividend financer", ha assegurat posant en relleu la importància que té per Iberdrola l'impacte positiu de l'entitat a la societat.

Tot això, segons ha precisat Galán, "ha estat compatible amb una rendibilitat del 800% per als accionistes des del 2001", cosa que ha portat la companyia a ser reconeguda per les institucions internacionals més prestigioses i fins i tot és objecte d'estudi com a l'escola de negocis de la Universitat de Harvard.

En aquesta edició, el GSG Global Impact Summit ha tingut tres idees centrals: la mobilització del capital per a les persones i el planeta; aconseguir la transparència plena en el mesurament de l'impacte i crear economies d'impacte.

L'esdeveniment, celebrat al Palau de Fires i Congressos de Màlaga, és una de les cites principals d'impacte empresarial on es congreguen professionals i líders del món de les finances, els negocis, la política i la societat civil.

Així mateix, cal destacar que Global Steering Group for Impact Investment (GSG) és una organització global independent que catalitza la inversió d'impacte i l'emprenedoria en benefici de les persones i el planeta. El GSG va néixer l'agost del 2015 en el marc del G8. L'organització està presidida per Sir Ronald Cohen i compta actualment com a membres amb 35 països més la Unió Europea.

A l'organització de l'esdeveniment hi ha participat EspañaNAB, Consell Assessor d'Inversió d'Impacte. Es tracta d'una associació formada per 28 persones i organitzacions capdavanteres en inversió d'impacte als àmbits financer, empresarial i social. Aquest organisme representa Espanya davant del GSG.

"Iberdrola fa una contribució fiscal anual superior als 7.500 milions d'euros i és l'elèctrica privada que més inverteix en R+D a nivell mundial, a prop de 400 milions d'euros l'any, segons la Comissió Europea. A més, té acreditades unes emissions de CO2 de 60 grams per kWh, un 75% menys que els seus competidors, i a la seva estructura laboral s'integren persones de fins a 90 nacionalitats”, ha dit la companyia.

Noticias relacionadas

contador