ep archivo   el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan declara ante la junta general de
EUROPA PRESS - Archivo

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha assegurat que per poder dur a terme la descarbonització de l'economia cal tenir més compromís amb les xarxes i creu que "necessitem incrementar les inversions en xarxes elèctriques per fer possible la transició energètica".

  • 13,67€
  • 0,22%

Galán ha fet aquesta crida a la cimera Bloomberg New Energy Finance (BNEF), en què ha afirmat que "per cada euro que s'inverteixi en renovables s'ha d'invertir un euro en xarxes elèctriques".

De fet, estima que les inversions en xarxes es multiplicaran per tres o per quatre per poder integrar-hi la nova potència renovable, oferir seguretat de subministrament i resiliència davant de fenòmens climàtics extrems i poder desenvolupar la digitalització del sistema, tan necessària per a l'expansió de la mobilitat elèctrica, autoconsum i bomba de calor.

"Les empreses energètiques estem preparades per invertir, ja que comptem amb la tecnologia, les persones, el talent i la capacitat per dur-ho a terme. És vital que els reguladors reconeguin aquesta necessitat i creïn les condicions perquè això passi. Per poder invertir en xarxes necessitem previsibilitat, estabilitat i rendibilitat atractiva", ha afegit.

Dos terços del pla d'inversions d'Iberdrola per al 2023 i el 2025 aniran destinats a l'activitat de xarxes elèctriques, amb l'objectiu de donar continuïtat al seu desplegament, consolidar una xarxa de distribució sòlida i dotar-la de flexibilitat, sobre la base d'un ambiciós procés de digitalització com a element clau per respondre a les necessitats futures del sistema elèctric.

Noticias relacionadas

contador