fridman

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,56%

LetterOne, el grup inversor del magnat rus Mikhaïl Fridman, ha decidit ser meridianament clar i en absolut conciliador -excepte, potser, en alguna frase aïllada- a la nota emesa per anunciar el llançament de l'OPA sobre DIA a 0,67 euros per acció.

El comunicat deixa en evidència l'enfrontament que hi ha entre la companyia i el seu màxim accionista, cosa que es va veure reflectit en les sortides consecutives dels representants LetterOne del consell de DIA, alhora que anunciaven la seva intenció de seguir treballant pel futur de la companyia però des de fora.

LetterOne ha acusat la gerència de DIA de no estar a l'altura i de no haver estat capaç d'avançar a mesura que avançava el sector i ha recalcat que l'acompliment de l'empresa "ha estat inferior al dels seus competidors". "DIA ha passat per alt els principals canvis en les tendències del consumidor, el seu acompliment ha estat inferior al dels seus competidors, i ha perdut quota de mercat, especialment al mercat espanyol", ha assenyalat al comunicat. Per tot això, Fridman arriba 'al rescat' amb un equip el qual, sense dir-li explícitament, considera més apte per a aquesta tasca. "La companyia necessita una nova visió, una nova estratègia i una solució financera que resolgui els requeriments de liquiditat a curt termini i garanteixi el futur", ha dit, i això ho ha de fer "un equip directiu de reconeguda experiència", ha afegit.

Fridman ha anat més enllà i ha parlat de "declivi estructural" en DIA i de deteriorament "significatiu" de la marca. Així, ha aprofitat per recordar les pitjors fites dels últims temps relacionats amb la companyia, com aquesta advertència de beneficis que la va enfonsar el passat any. "Aquests fets, juntament amb l'elevat nivell d'endeutament de DIA, han limitat la capacitat de la companyia per operar de manera efectiva el dia a dia i per invertir en el seu futur", ha recalcat.

LetterOne ha acusat la gerència de DIA de no estar a l'altura i de no haver estat capaç d'avançar a mesura que avançava el sector

LetterOne s'ha mostrat contundent i poc conciliador també en els termes de la seva proposta, i ha deixat clar que només donarà suport a l’ampliació de capital que DIA necessita, sí o sí, si l'OPA tira endavant, i ha aprofitat per subratllar que "el pla de recapitalització de 600 milions que actualment contempla la companyia "no el convenç en absolut. "No aborda els desafiaments estratègics, de lideratge i d'estructura de capital fonamentals a què s'enfronta DIA, i exposa els accionistes de DIA al risc d'una dilució significativa sense una estructura de capital viable a llarg termini", ha dit.

D'altra banda, el grup amb prou feines ha dedicat dues línies a tractar d'acostar postures amb DIA, i s’ha limitat a assenyalar que "està disposat a treballar amb el consell d'administració, els seus bancs creditors, i altres grups d'interès" en la implementació del seu pla de rescat.

Noticias relacionadas

contador