- 0,06€
- 0,62%
Fa una dècada, els treballadors de France Télécom van protagonitzar una onada de suïcidis. Ara, set directius de la companyia cotitzada al CAC 40 s'asseuen a la banqueta d'acusats d'"assetjament psicològic". Està previst que el judici, durant el qual participaran uns 50 testimonis, duri més de dos mesos.
La gestió empresarial basada en la pressió i un clima laboral asfixiant va fer que molts treballadors de la companyia de telecomunicacions francesa no poguessin suportar-ho. Els directius van posar en marxa "un sistema d'assetjament generalitzat per forçar 22.000 empleats abandonar l'empresa entre 2006 i 2008", denuncien els sindicats.
Està previst que el judici, en el qual participaran uns 50 testimonis, duri més de dos mesos
Coincidint amb l'etapa de transició d'un monopoli públic a un grup privat, France Télécom va veure com es disparaven els suïcidis, les depressions i les baixes per malaltia. Llavors, la companyia planejava acomiadar 22.000 treballadors i 10.000 havien de ser obligats a canviar de lloc. No obstant això, quan el 2009 el cas va saltar a la premsa, l'empresa va decidir suspendre els trasllats forçosos.
Deu anys després, la justícia tracta de determinar si la política de l'empresa va ser la causant d'aquesta "espiral de suïcidis". Al banc s'asseuen l'antic director general, Didier Lombart, el seu exnúmero dos, Louis Pierre Wenès, i el responsable de Recursos Humans, Olivier Barberot, tots acusats d'assetjament moral. A més, seran jutjats per complicitat altres quatre directius.
S'enfronten a un any de presó i fins a 15.000 euros de multa en el qual és el primer judici al qual acudeixen directius d'una empresa cotitzada en borsa per la seva gestió. També, es tracta de la primera vegada que una empresa del CAC 40 és jutjada a França per "assetjament psicològic".