cbvertice3

Vértice 360º ha viscut tres jornades d'infart als mercats. La companyia va tornar a cotitzar aquest dimecres després d'estar suspesa quatre anys després de declarar concurs de creditors. El seu retorn al parquet es va traduir en fortes alces aquest mateix dimecres tot i que, a l'informe remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb motiu de l'aixecament de la suspensió, la mateixa Vértice advertia del risc de caiguda en els seus títols un cop retornessin al parquet a causa de la complicada situació que continua travessant l'empresa.

  • 1,48€
  • 2,07%

Tot i així, Vértice va pujar dimecres (va arrencar amb molta força i va acabar tancant amb alces del 8,6%) i aquest dijous, després d'arribar a caure un 20%, va acabar la jornada en negatiu però amb retallades molt inferiors. Aquest divendres, ha arrencat la sessió disparada (+23%) i en aquests moments ja puja un 100%, fins als 0,0195 euros.

Convé recordar que aquest tipus de títols, de petita capitalització, es mouen de manera més brusca en borsa que els grans a causa de la seva menor liquiditat. També convé recordar que són inversions recomanades per perfils propensos al risc i, en el cas de Vértice, més encara.

Al document enviat per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb motiu del seu retorn al parquet, Vértice ja advertia que la seva situació distava molt d'estar resolta i apuntava l’"alt risc" que els preus de l'acció, després de l'aixecament de la suspensió, "siguin substancialment menors als existents abans de la suspensió".

La companyia incidia al fet que, encara que els seus títols han tornat a cotitzar, això "no vol dir que hi hagi un mercat líquid per a ells" i recordava que al passat mes d'octubre, el consell d'administració de Vértice 360º va aprovar el nou pla de negoci de la companyia, que preveu la reestructuració del grup societari després de l'aprovació del conveni amb els creditors.

Aquest dimarts, Vértice comunicava que el seu consell havia acordat realitzar una ampliació social de la companyia per un import nominal màxim de 3.459.000 d'euros. Aquesta ampliació s'emmarca dins de l''operació acordió' aprovada al passat mes d'octubre, consistent en una reducció i ampliació de capital simultànies per compensar les pèrdues registrades durant els últims exercicis i seguir operant.

En concret, els accionistes van donar el vistiplau a reduir el capital social en gairebé 23.290.000 d'euros, mitjançant la disminució del valor nominal de cadascuna de les 337.535.058 accions ordinàries amb dret a vot que componen actualment el capital social de 0,07 euros a 0,001 euros per acció. El total de pèrdues acumulades ascendia llavors a gairebé 97.100.000 d'euros, de manera que va proposar als seus accionistes aplicar totes les reserves, el valor de les quals ascendia a 54.900.000, a la partida de 'Resultats negatius d'exercicis anteriors".

Vértice 360º va explicar que els 23.290.000 d'euros captats amb l'ampliació de capital anirien destinats a compensar parcialment aquestes pèrdues que quedaven registrades al compte 'Resultats negatius d'exercicis anteriors' després de l'aplicació de les reserves.

Per poder seguir operant, els accionistes de Vértice 360º també van donar suport a la proposta -ara executada- de dur a terme en primera fase un augment de capital social per import de 3,46 milions d'euros, mitjançant l'emissió de 3.459 milions de noves accions, per un valor, cadascuna d'elles, de 0,001 euros.

Noticias relacionadas

contador