ep archivo   detalle de la fachada principal durante la visita a las nuevas instalaciones de rovi a
Álex Cámara - Europa Press - Archivo

Fortes pèrdues en borsa per a la farmacèutica Rovi després d'actualitzar la seva estratègia de cara al 2023, que ha estat mal rebuda pel mercat. La farmacèutica travessa un moment borsari de gran debilitat.

  • 76,10€
  • -0,26%

Els inversors ja van vendre accions de Rovi de manera agressiva quan l'empresa va presentar resultats i va retallar la previsió d'ingressos, davant la previsió de menors vendes per la seva col·laboració amb Moderna en la producció de vacunes contra la Covid-19.

"El 2023, Rovi s'enfronta a un nou escenari postpandèmia de la Covid-19 en què la incertesa associada a l'evolució de la malaltia és molt alta, per la qual cosa no és possible avaluar, de manera precisa, l'impacte que aquest nou escenari pogués tenir en el seu negoci de fabricació per a tercers", ha explicat Rovi als inversors.

Aquesta incertesa associada als seus ingressos futurs, que han donat suport a la seva cotització borsària des que va anunciar la seva col·laboració amb Moderna, està llastrant molt negativament el valor.

El passat 4 de novembre, Rovi ja va anticipar que "els seus ingressos operatius disminuiran a la banda baixa de la segona desena (és a dir, la desena entre 10% i 20%) enfront del 2022, encara que espera un creixement d'entre el 5% i el 10% enfront de la xifra assolida el 2021". I també va reconèixer aquesta incertesa sobre els ingressos associats a la vacuna.

REBAIXA PER L'"IMPORTANT DESCENS D'INGRESSOS"

Els analistes de Renta 4 van subratllar en aquell moment l'"important descens en ingressos el 2023" anunciat per la companyia, mentre que Bankinter també va destacar la caiguda dels ingressos el 2023, cosa que els va portar a rebaixar la seva recomanació sobre Rovi a neutral (des de 'comprar').

"Decep la guia 2023", que apunta a una caiguda de vendes. "Esperem que també es produeixi una caiguda de beneficis, en retrocedir la fabricació a tercers per una menor demanda de vacunes anti-Covid de Moderna. Davant d'aquest escenari de menors beneficis el 2023, rebaixem la nostra recomanació", van assenyalar els seus analistes.

Noticias relacionadas

contador