ep archivo   fabrica de arcelor
www.arcelor.com - Archivo

Fortes caigudes borsàries per a ArcelorMittal després que els experts de JP Morgan hagin situat el gegant siderúrgic en "vigilància negativa" per l'elevada incertesa de cara als resultats dels pròxims trimestres.

  • 21,85€
  • 3,55%

Aquests experts esperen que la rendibilitat de l'acer durant els propers tres o quatre trimestres "pugui provar els mínims" aconseguits durant els pitjors moments de la pandèmia de Covid-19, cosa que justifica la seva visió cautelosa.

En aquest sentit, JP Morgan ha reiterat el seu consell de neutral sobre el valor, però n'ha retallat el preu objectiu fins als 23,50 des dels 31 euros per acció.

Els experts del banc nord-americà pronostiquen que l'Ebitda d'ArcelorMittal se situarà als 700 milions de dòlars durant l'últim trimestre del 2022, un nivell comparable al del juny del 2020.

"Els preus més baixos i els costos més alts estan erosionant els marges, mentre que els enviaments seguiran tebis a causa de la feble demanda final (automòbil, construcció)", expliquen aquests analistes en valorar el sector de l'acer.

I malgrat que a Europa els preus d'aquesta matèria primera poden tocar un sòl, farà que els fabricants mantinguin la capacitat fora de línia fins ben entrat el primer semestre del 2023. Per això, les seves previsions se situen entre un 10% i un 40 % per sota de les del consens per al que resta del 2022 i el conjunt del 2023.

ArcelorMittal preveu que la seva producció d'acer a Europa es redueixi i estudia aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), que afectaria els 8.300 treballadors que té a tots els centres d'Espanya.

Noticias relacionadas

contador