ep banco sabadell
BANCO SABADELL - Archivo

Fortes caigudes en Sabadell, Telefónica, Santander i Ferrovial per la seva exposició al Regne Unit, després que la troballa d'una nova soca de coronavirus hagi provocat el bloqueig de país amb el Vell Continent.

  • 1,95€
  • 0,15%
  • 4,56€
  • -0,90%
  • 4,32€
  • -0,35%

Les accions de Sabadell baixen un 7%, mentre Santander cedeix un 5% i Telefónica i Ferrovial cauen un 4%. A aquestes pèrdues se sumen les d'altres valors afectats per la notícia, com IAG, Meliá i Amadeus, a més d'Aena i Repsol. Les vendes estan provocant la caiguda de l'IBEX 35, que s'enfonsa més del 4%, fins als 7.700 punts.

En el cas de Santander, el valor "s'ha frenat, al tick, a les portes de l'important resistència que presenta en el buit baixista setmanal de març", argumenta José María Rodríguez, expert de Bolsamanía. "Al més curt termini, hem de fixar-nos en els suports que presenta als 2,39-2,40 euros, i per sota tenim el buit alcista dels 2,28 i els 2 euros (ajust del 61,8% del últim impuls alcista)", afegeix.

Per la seva banda, Sabadell ha anunciat recentment la seva intenció de vendre la seva filial britànica, TSB, després de trencar les negociacions per integrar-se a BBVA. I qualsevol notícia negativa que arriba del Regne Unit dificulta vendre aquesta divisió, a la qual els analistes assignen un escàs valor de mercat.

IAG, l'aerolínia matriu d'Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus, és un dels valors més sensibles a qualsevol notícia sobre el Regne Unit, el seu principal mercat. Les noves restriccions als vols en aquest mercat són una altra 'cop de gràcia' més per a una de les empreses més colpejada per la pandèmia.

Igualment, les hoteleres Meliá i NH cauen amb força aquest dilluns, perquè la seva exposició al mercat britànic és molt rellevant, tant pels seus negocis al país com pel flux de turistes britànics cap als seus hotels espanyols, que es recuperarà encara més tard després d'aquests nous bloquejos.

D'una manera similar, les accions del gestor d'aeroports Aena pateixen fortes caigudes. La companyia, a més de registrar menys passatgers a Espanya, gestiona l'aeroport britànic de Luton, que és una font important d'ingressos per a la seva divisió internacional.

A més, Ferrovial gestiona l'aeroport de Gatwick, el més important de Londres i del Regne Unit, que s'ha vist molt afectat pel bloqueig imposat per nombrosos països per intentar contenir la nova soca del virus.

I finalment, Telefónica és una altra de les majors companyies de l'IBEX amb interessos al Regne Unit, ja que controla una de les principals operadores de telecomunicacions, O2, que actualment es troba en ple procés de fusió amb Virgin, la filial de Liberty Global al mercat anglès. A més, Repsol, tot i que no compta amb exposició a aquest mercat, cau amb molta força, perquè aquestes notícies negatives sobre la pandèmia afecten directament el preu del petroli, la seva principal font d'ingressos.

Noticias relacionadas

contador