ep merlin properties primer socimi en portugal en obtener la certificacion well para uno de sus
MERLIN PROPERTIES

Merlin Properties és aquest dimecres el pitjor valor de l'IBEX amb diferència (-5%) després de conèixer que ha convocat el Consell d'Administració, per a finals d'aquesta setmana, per llançar una ampliació de capital per 1.000 milions d'euros, amb dret de subscripció preferent, per finançar l'expansió del negoci de centres de dades, segons publica El Confidencial.

  • 11,81€
  • 1,03%

L'import esmentat equival al 20% de la capitalització borsària i al 14% de l'NTA (valor dels actius tangibles nets) del 2023 (ajustat pel dividend pagat el segon trimestre del 2024).

"El segment de centres de dades a Espanya, pel qual Merlin va començar a apostar fa més de tres anys, està en fase de creixement explosiu"

Segons aquest mitjà, l'operació tindria el suport dels principals accionistes, entre els quals Santander (22%), i es faria a la matriu i no en un vehicle específic.

Des de fa mesos que s'especula amb aquesta ampliació de capital de Merlin. Al mes d'abril passat, la companyia va assegurar, en una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que no havia adoptat cap decisió sobre això.

Banc Sabadell valora avui aquesta possible operació. L'entitat posa l'accent en el fet que Merlin està treballant en aquesta ampliació des de la segona meitat de l'any passat, i per això "la notícia, si es confirma, no sorprendria".

"Nosaltres creiem que l'ampliació pot generar valor per a l'accionista perquè el segment de centres de dades a Espanya, en què Merlin va començar a apostar fa més de tres anys, està en fase de creixement explosiu, ofereix rendibilitats molt interessants i està destinat a compensar pel creixement més limitat de rendes a oficines i centres comercials (on l'ocupació ja és molt alta i el potencial de creixement de preus limitat)”, afirma Banc Sabadell.

"També valorem positivament que els principals accionistes donin suport a l'operació", conclou.

Noticias relacionadas

contador