- L'entitat no preveu fer avui cap comunicació sobre la trobada amb el banc central
- Els analistes valoren negativament la sortida del Consell de Crédit Mutuel
- El volum de negociació del banc continua disparat
La forta volatilitat a la qual ens tenen acostumats els títols de Banc Popular durant els últims temps ha quedat reflectida claríssimament en les primeres hores de contractació d'aquest dimarts. El banc, que ha arrencat el dia com el pitjor valor de l'IBEX, amb retallades del 3%, ha anat augmentant ràpidament els números vermells fins arribar a caure un 8% (7,98%). En un temps rècord, els títols de l'entitat s'han capgirat per passar a pujar un 6,5%. A hores d'ara, segueix sent el millor valor de l'IBEX però amb pujades inferiors, del 3%. A més, el volum de negoci està disparat. A aquestes hores de dimarts ja s'han mogut 54 milions de títols quan la mitjana diària són 56 milions.
- 0,32€
- 0,00%
La incertesa pel que pugui passar durant la reunió amb el BCE se suma a la mala notícia de la sortida de Crédit Mutuel del Consell del banc que podria implicar la reducció de la participació del qual és el segon accionista de Popular
Aquests vaivens en la cotització de Popular es produeixen en un dia durant el qual el seu president, Emilio Saracho, i el seu conseller delegat, Ignacio Sánchez-Asiaín, es reuneixen a Frankfurt amb representants del Banc Central Europeu (BCE) per explicar la situació de la entitat i buscar el suport de l'organisme. Saracho vol deixar clar que el banc segueix sent solvent, però caldrà veure cap a on es dirigeixen les converses en una reunió que es considera clau per al futur de Popular. Se’n desconeix l'hora. Fonts de l'entitat han assenyalat que, en principi, no està previst emetre un comunicat sobre la trobada, però avisen que tampoc està descartat que ho facin.
La reunió amb el BCE es produeix un dia després que Crédit Mutuel anunciés la seva renúncia com a vocal del Consell d'Administració de Banc Popular. Dijous passat, Popular va comunicar que havia venut un 48,98% del Targobank a Crédit Mutuel per 65 milions i ahir l'entitat va informar de la seva renúncia com a membre del Consell. La premsa econòmica escrita ofereix avui, dimarts, aquesta notícia en portada amb titulars molt diferents. Cinco Días titula que 'Crédit Mutuel trenca amb Popular per fer-li la competència' mentre que Expansión assenyala que 'Crédit Mutuel surt de Popular per evitar riscos legals'. Sigui la raó que sigui, els experts destaquen que la sortida de Crédit Mutuel és una mala notícia. "Crédit Mutuel és el segon accionista de Popular, amb un 3,952% de participació, percentatge que, en coherència, pensem, serà reduït després d'aquesta renúncia", apunten des d’Ahorro Corporación. Des de Bankinter afegeixen que aquesta decisió "genera incertesa davant del risc que Crédit Mutuel redueixi la seva participació al capital de Popular, com ho ha fet recentment BlackRock".
Amb tot, Popular segueix sent, sense cap dubte, el gran protagonista de la borsa espanyola durant aquest mes de juny. Ja s'esperava que fos així, perquè es preveia que en aquest mes es concretarien les ofertes de compra i es decidiria si hi ha o no ampliació de capital, però el que no s'esperava és que el flux de notícies negatives fos tan intens ni que produís el crash borsari que s'ha produït. Es parla d'un possible rescat del banc, de l'absència d'interès comprador (per la qual cosa es devia ampliar el termini per presentar ofertes fins a finals de mes) i la paraula 'urgent' apareix cada vegada amb més freqüència quan s'especula al voltant de una solució per al banc. Mentrestant, la seva cotització segueix donant enormes ensurts. La setmana passada els títols de Popular es van deixar un 40% i han continuat caient aquest dilluns per frenar avui, dimarts,... de moment.