ep october 16 2019 - bedford indiana united states a strike sign is displayed as united auto workers
Jeremy Hogan

Ford ha avançat que encara falten "importants bretxes per tancar" en qüestions econòmiques clau abans de poder assolir un nou acord laboral amb el sindicat en vaga United Auto Workers.

"Encara que estem progressant en algunes àrees, encara tenim importants bretxes per tancar en qüestions econòmiques clau que estan interconnectades i que s'han de treballar dins d'un acord global que recolzi el nostre èxit mutu", ha afirmat la companyia automobilística en un comunicat.

El sindicat United Auto Workers (UAW), en vaga des de la setmana passada, va avançar divendres que, si bé manté l'aturada a la planta d'acoblament de Ford a Michigan, no té intenció d'ampliar-la contra el fabricant amb seu a Dearborn després d'aconseguir "avenços substancials en la negociació durant l'última setmana".

El president de l'UAW, Shawn Fain, ha afirmat que Ford havia millorat la seva oferta de contracte, incloent-hi l'augment de la participació en els beneficis i l'acord de permetre que els treballadors fessin vaga pel tancament de plantes, però va dir que el sindicat encara tenia seriosos problemes per resoldre.

"Vam lliurar les demandes dels nostres membres a l'empresa fa dos mesos. Van perdre un mes sencer sense respondre. Però hi ha hagut moviment. En particular, hem aconseguit avenços reals a Ford. Encara no hem arribat a aquest punt, però vull que vegin la direcció en què va Ford i el que creiem que significa per a la nostra lluita contractual”, ha destacat el president.

A diferència del que està passant amb Ford, el sindicat ha decidit ampliar les accions contra General Motors i Stellantis, matriu de Chrysler, a 38 centres de distribució de recanvis de 20 estats dels EUA.

Fain ha emfatitzat que "a GM i Stellantis, la història és diferent", ja que les dues empreses han rebutjat les seves propostes de repartiment de beneficis i de convertir treballadors temporals.

Els tres fabricants d'automòbils de Detroit han proposat augments del 20% en quatre anys i mig, mentre que l'UAW busca un 40% juntament amb setmanes laborals de 32 hores, la tornada de les pensions de beneficis definits i eliminar les diferències salarials que separen als treballadors nous i grans.

L'organització estima que aproximadament 5.600 treballadors de les Tres Grans s'uniran als aproximadament 13.000 que ja estan en vaga.

Noticias relacionadas

contador