ep recursofabricacionford
FORD

El fabricant nord-americà de cotxes Ford Motor Co. ha advertit aquest dimarts a la primera ministra Theresa May que, en produir-se un Brexit sense acord, traslladaria part de la seva producció fora del Regne Unit, cosa que suposaria la pèrdua de 7.000 llocs de treball al país, segons informa Bloomberg.

Alts representants de Ford, que dona feina a 13.000 persones al Regne Unit, han mantingut una conversa telefònica amb la primera ministra, segons ha informat The Times, i posteriorment ha publicat un comunicat en el qual assegurava que una sortida abrupta del Regne Unit de la UE seria "catastròfica".

"Aquesta situació seria catastròfica per a la indústria automobilística del Regne Unit i per a les operacions manufactureres de Ford al país", diu el comunicat publicat per Ford. "Prendrem qualsevol acció que sigui necessària per preservar la competitivitat del nostre negoci a Europa".

Ford va anunciar el mes passat un pla de retallada de milers de llocs de treball a tot Europa per enfortir la seva posició competitiva i tornar a la rendibilitat basada en les baixes voluntàries per als seus treballadors al continent. A Espanya, la companyia té planta a Almussafes (València) i dona feina a 7.400 persones.

Noticias relacionadas

contador