ep archivo   foot locker
EUROPA PRESS - Archivo

Les accions de la companyia especialitzada en calçat esportiu Foot Locker cauen aquest dimecres un 15% a Wall Street després que presentés els seus resultats del segon trimestre, que inclouen pèrdues de 12 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 140% des dels números vermells per valor de 5 milions collits durant el mateix període de l'any anterior.

  • 27,34$
  • 2,55%

Per la seva banda, les vendes totals van augmentar un 1,9%, fins als 1.896 milions de dòlars, en comparació amb els 1.861 milions de dòlars del segon trimestre del 2023. Foot Locker detalla que un càrrec no recurrent associat amb el llançament del programa de recompenses FLX millorat als Estats Units va reduir la facturació en 11 milions.

Mentrestant, el marge brut va augmentar 50 punts bàsics (pb) en comparació amb el mateix període de l'any anterior, incloent-hi el "llast de 40 pb pel càrrec no recurrent del programa FLX". Excloent-ne l'impacte, el marge brut va millorar 90 pb a la comparativa interanual.

"Les nostres tendències principals es van enfortir a mesura que avancem en el trimestre, incloent-hi un sòlid començament de tornada a classes. També ens va complaure especialment oferir estabilització al nostre estendard Champs Sports. Com estava previst, vam rellançar el nostre programa de recompenses FLX millorat als Estats Units durant el trimestre i ens sentim encoratjats per les expectatives inicials", destaca Mary Dillon, presidenta i CEO de l'empresa.

A més, s'ha mostrat "confiada" que l'equip directiu està "prenent les accions correctes per posicionar la companyia durant els propers 50 anys de creixement rendible i crear valor a llarg termini per als accionistes".

Durant el segon trimestre, la companyia va obrir 5 noves botigues i en va tancar 31, i també va remodelar 14 locals i en va renovar 67 més segons els seus "estàndards de disseny actuals".

A finals del trimestre, la companyia operava 2.464 botigues a 26 països d'Amèrica del Nord, Europa, Àsia, Austràlia i Nova Zelanda. A més, comptava amb 213 botigues amb llicència a l'Orient Mitjà i Àsia.

contador