ep archivo   una piscina de fluidra
FLUIDRA - Archivo

Fluidra cau amb força a la borsa aquest dimarts després de l'advertència de beneficis llançada pel seu rival Pool als Estats Units. El fabricant de piscines lidera les caigudes dins de l'IBEX 35 (-8%; 19,92 euros).

  • 19,49€
  • 0,26%

Pool, distribuïdora de productes de piscina als EUA, va rebaixar aquest dilluns, després del tancament del mercat a Wall Street, les estimacions per a l'exercici 2024, a causa de la debilitat de les vendes. Les seves accions es desplomen un 11% a la preobertura del mercat nord-americà.

Pool va destacar la feblesa del segment de piscina nova i remodelació, mentre que el negoci de manteniment estaria tenint un bon comportament, en línia amb les previsions.

"Les dades més recents sobre permisos per a piscines suggereixen una demanda persistentment feble per a la construcció de noves piscines, i amb la temporada alta de vendes gairebé completada, ara creiem que l'activitat de construcció de noves piscines podria disminuir entre un 15% i un 20% durant l'any, amb una activitat de remodelació que es podria reduir fins a un 15%”, ha explicat Peter Arvan, president i conseller delegat.

Això ha forçat la companyia nord-americana a reduir la seva previsió anual de benefici per acció (BPA) fins a una forquilla situada d'entre 11,04 i 11,44 dòlars per acció, enfront de l'anterior previsió de 13,19-14,19 dòlars.

NOTÍCIA NEGATIVA PER A FLUIDRA

Per als analistes de Banc Sabadell, que aconsellen infraponderar Fluidra, amb un preu objectiu de 25,29 euros, "la notícia és negativa per a Fluidra, ja que els EUA van representar el 42% dels seus ingressos el 2023".

Tot i que afegeixen que "no es pot extrapolar a Fluidra el 100% del comportament de Pool als EUA, ja que el mix de producte i geogràfic en aquest país no és el mateix".

Per exemple, destaquen que les vendes de Pool van caure un 7% al primer trimestre, mentre que les de Fluidra van augmentar un 1%.

Noticias relacionadas

contador