• La companyia apunta que aquest interès s'ha produït "amb assistència d'assessors externs i sense que s'hagi sotmès la qüestió a la deliberació del Consell d'Administració"
ep presidenteacs florentino perez
EUROPA PRESS

La constructora que presideix Florentino Pérez, ACS, ha confirmat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que "està estudiant, amb assistència d'assessors externs i sense que s'hagi sotmès la qüestió a la deliberació del Consell de Administració, una possible contraopa sobre la societat Abertis sense que fins a la data hagi pres cap decisió sobre això".

  • 18,36€
  • 0,00%

ACS

  • 42,52€
  • 0,57%

La constructora ha emès aquesta informació a l'organisme regulador després que el diari 'Expansión' publiqués aquest divendres que la constructora presidida per Florentino Pérez estudia llançar una contraopa sobre Abertis per competir amb la del grup italià, Atlantia. L'operació, afegeix el diari, comptaria amb finançament internacional.

L'oferta d'ACS milloraria els 16,5 euros oferts per la companyia italiana Atlantia. Segons informa aquest divendres el diari 'Expansión', la companyia presidida per Florentino Pérez, que va ser fins al 2012 accionista de referència d'Abertis, explora l'estructura de l'operació.

Les accions d'ACS lideraven les pèrdues de l'IBEX 35 passats uns minuts de l'obertura i es deixaven més d'un 6% després de confirmar que està estudiant una possible contraopa sobre el grup de concessions Abertis, els títols de la qual, per contra, encapçalaven els guanys del selectiu, amb una alça de l’1,4%. En concret, les accions del grup presidit per Florentino Pérez han retrocedit un 6,1%, fins intercanviar-se a un preu de 32,610 euros, mentre que els del grup de concessions avançaven un 1,4%, fins als 16,715 euros.

El mateix mitjà publicava aquest dimecres que Aena s'havia plantejat llançar una contraopa sobre la companyia però que finalment ho havia descartat perquè, a la pràctica, aquesta operació suposaria nacionalitzar Abertis atès que Aena està controlat per l'Estat. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) suspenia les cotitzacions d'Abertis i Aena com a conseqüència d'aquesta informació i a mig matí Aena confirmava que, efectivament, havia estudiat llançar una contraopa per competir amb la d'Atlantia però que l'havia descartat.

HISPASAT, CLAU EN EL PROCÉS

Davant d'una operació tan estratègica que afecta un sector regulat, el Govern sembla no estar disposat a que una companyia estrangera com Atlantia es faci amb Abertis a un preu inferior o similar del que ara mateix marquen les accions al mercat.

El principal motiu d'aquesta alerta és Hispasat. La concessionària d'autopistes espanyola Abertis controla el 90,74% de l'accionariat de l'operador espanyol de satèl·lits de telecomunicacions. El major distribuïdor de continguts en espanyol i portuguès és també el quart operador satel·lital d'Amèrica Llatina.

Hispasat distribueix a més de 1.250 canals de televisió i ràdio, mitjançant la seva flota de satèl·lits. A més, entre altres transcendents funcions de telecomunicació, la companyia és l'encarregada de proveir de serveis de telefonia fixa i Internet als operadors de xarxes de telefonia mòbil i operadors de telecomunicacions en general per desplegar les seves xarxes. Una companyia clau per a l'Estat.

TRES POSSIBLES OFERTES PER ELEGIR ATLANTIA

Després de l'interès d'Atlantia per Abertis, tres possibles ofertes han arribat al mercat, amb companyies espanyoles implicades per a la tranquil·litat de l'Estat. A més del possible interès d'ACS i Aena aquesta setmana, el passat 5 de juny, el diari El Economista informava que JP Morgan Infrastructure està estudiant l'opció d'una contraopa per la concessionària espanyola junts amb Globalvia per forjar un consorci amb presència espanyola. El diari apuntava que l'operació estaria encara en procés inicial i que no s'ha baixat als detalls, però la concessionària espanyola hauria rebut la proposta amb interès.

JPMorgan Infrastructure, un fons vinculat a aquest banc encara que sota una àrea totalment diferent, buscaria una aliança amb Globalvia. Aquesta concessionària va néixer el 2007 fruit de la unió dels interessos al sector de les infraestructures dels grups FCC i Bankia. Des de març de 2016, els fons de pensions OPTrust (Canadà), PGGM (Països Baixos) i USS (Regne Unit) són els propietaris del 100% de les accions de la companyia.

Noticias relacionadas

contador