ep luis amodio presidente de ohl y jose antonio fernandez gallar consejero delegado 20210630185213
OHL

Fitch Ratings ha empitjorat la qualificació creditícia d'OHL com a emissor de deute a llarg termini a 'impagament limitat' (RD) des de l'anterior 'C', després que la companyia hagi conclòs el seu pla de refinançament.

  • 0,30€
  • -0,53%

L'agència qualificadora justifica la seva decisió en el fet que aquest pla ha suposat un escenari d'estrès per a l'estructura financera de l'empresa, tot i que destaca que ha aconseguit reduir de forma satisfactòria el deute, en passar el bo refinançat de 593 milions a 487 milions.

Per això, Fitch ha traslladat la seva intenció de tornar a avaluar el perfil reestructurat d'OHL i assignar una qualificació consistent amb una nova avaluació del perfil creditici de la companyia, una vegada que tingui més claredat sobre les operacions actuals i programades.

L'agència ha posat en valor la venda de la seva participació en el nou Hospital de Toledo per 76 milions d'euros, així com els seus potencials desinversions del projecte Canalejas o la venda de l'edifici Old War Office, a Londres, cosa que donarà suport a la futura generació de caixa.

Així mateix, l'agència de qualificació destaca que el perfil empresarial d'OHL "se sustenta en una sòlida posició de mercat, una cartera de comandes bastant estable i una sòlida diversificació".

OHL ha culminat aquesta setmana el procés de refinançament i recapitalització que havia iniciat a finals del passat mes de gener i que suposa la reducció del seu endeutament en més de 105 milions d'euros, amb la injecció per part del seu principal accionista, la família Amodio, de 37 milions d'euros.

contador