ep archivo   el edifcio de la sede de enagas en madrid espana
Carlos Luján - Europa Press - Archivo

L'agència Fitch Ratings ha millorat la qualificació de risc emissor (IDR) a llarg termini d'Enagás a 'BBB+' des de 'BBB', així com la qualificació dels bons sènior no garantits d'Enagás i Enagás Finançaments a 'A-' des de ' BBB' amb perspectiva estable després de la venda de la seva participació en Tallgrass.

  • 13,78€
  • 0,07%

"La millora reflecteix el despalanquejament previst per Enagás, que es basa principalment en els ingressos procedents de la venda anunciada de la seva participació del 30,2% en Tallgrass Energy Partners, LP (BB-/Negativa) i una política de dividends revisada a la baixa", ha explicat la qualificadora.

Així mateix, ha indicat que aquest canvi de ràting es recolza per una lleugera millora del risc empresarial després de la venda de Tallgrass, amb una participació més baixa d'activitats no regulades i una menor volatilitat dels beneficis.

La perspectiva estable reflecteix l'expectativa que Enagás mantindrà una estructura de capital conservadora amb un marge de maniobra còmode almenys el 2024-2026 sota la sensibilitat de qualificació negativa per a la qualificació IDR 'BBB+'. "Esperem un augment gradual de la inversió en transició energètica, possiblement a partir del 2027, cosa que pot reduir gradualment el marge de palanquejament".

"No obstant, la inversió en desenvolupament d'hidrogen s'implementarà gradualment i només quan hi hagi visibilitat sobre els retorns regulats", ha conclòs Fitch Ratings.

contador