ep marta alvarez consejeracorte ingles enentregapremios
EL CORTE INGLÉS - Archivo

Fitch ha millorat la qualificació d'El Corte Inglés a 'BB +' des de 'BB', de manera que la perspectiva es manté positiva. L'agència de qualificació explica que aquesta millora reflecteix el despalanquejament de la companyia durant l'exercici tancat el febrer de 2019, amb l'ajuda de l'alienació d'actius i un rendiment operatiu estable.

"Esperem noves disminucions en els fons de palanquejament net ajustat, impulsades per les vendes addicionals planejades, juntament amb una millora en el flux de caixa lliure i en el pagament del deute. Depenent del ritme i la velocitat de despalanquejament, el perfil de crèdit d'El Corte Inglés podria ser consistent amb el grau d'inversió en el mercat en els pròxims sis a 18 mesos, d'aquí la pespectiva positiva ", explica Fitch.

Considera "adequada" l'estratègia d'El Corte Inglés, alhora que destaca que el gegant de la distribució manté una "sòlida" flexibilitat financera i posseeix una cartera de béns immobiliaris, valorats per Tinsa en 17.000 milions d'euros, que pot vendre en cas de necessitat.

Fitch dona suport a la estratègia de negoci d'El Corte Inglés i deixa la porta oberta a una futura pujada de rating

Fitch, que recolza en la seva anàlisi l'estratègia de negoci d'El Corte Inglés, afirma que, depenent del ritme i magnitud del despalanquejament, el perfil creditici podria ser consistent amb el grau d'inversió en entre sis i 18 mesos, cosa que deixa la porta oberta a una futura pujada de ràting.

L'agència de qualificació estima que el deute net ajustat al seu flux d'operacions (FFO) tendirà a reduir-se a 3,6 vegades el 2021 i a 3,3 vegades el 2022, si bé, considera que l'assoliment d'aquestes previsions estan condicionades al fet que El Corte Inglés mantingui "una política financera conservadora" centrada en el pagament del deute, en la generació recurrent de caixa després dels dividends i en la venda d'actius immobiliaris no estratègics.

Fitch ressalta que El Corte Inglés és el major grup de grans magatzems d'Europa i gaudeix d'una "posició privilegiada" a Espanya, on obté el 95% dels seus ingressos, per la seva proposta de compra, basada en una "àmplia" oferta de productes i serveis, una marca "consolidada" i la ubicació "privilegiada" de diversos dels seus establiments.

Tot i les tendències "disruptives", Fitch considera que l'estratègia d'El Corte Inglés és "adequada" per defensar-se de la competència, a causa d'un "clar" compromís amb la transformació digital i omnicanal, que, segons l'agència de qualificació, és "fonamental" per posicionar el negoci per al futur. Segons l'opinió de Fitch, el grup també es beneficia d'una penetració més lleu del comerç electrònic a Espanya.

contador