ep el presidente de mapfre antonio huertas posa durante la presentacion de los resultados anuales de
Gustavo Valiente - Europa Press

Mapfre ha informat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que, ahir, l'agència Fitch Ratings va elevar la qualificació creditícia de les obligacions subordinades Tier 3 de la companyia amb venciment el 2030 des de 'BBB- ' a 'BBB'.

  • 2,18€
  • 1,30%

L'asseguradora va anunciar, a mitjans del mes passat, una millora del resultat net un 7,7% el 2023, fins als 692 milions d'euros. Va explicar que el resultat net s'hauria situat als 767 milions d'euros (+19,4%) sense el deteriorament de 75 milions d'euros del fons de comerç dels Estats Units.

Berenberg va elevar el preu objectiu de la companyia al febrer, poc després de conèixer-ne les xifres, fins als 1,79 euros des dels 1,70 euros. Tot i això, aquest preu continua sent per sota del nivell actual de cotització de Mapfre (2 euros), per la qual cosa continua aconsellant vendre.

La companyia alemanya diu que el sector d'assegurances es troba en una posició "inusualment forta" i que, tot i que Mapfre té un historial irregular per complir les expectatives, les perspectives actuals són més sòlides ateses les tendències de preus i d'ingressos per inversions.

Tot i així, Berenberg reconeix que prefereix altres asseguradores, com Aviva i AXA.

Noticias relacionadas

contador