ep archivo   sede de grifols en barcelona en sant cugat del valls barcelona catalunna espana
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

L'agència Fitch ha millorat la perspectiva de la qualificació d'incompliment d'emissor (IDR) a llarg termini de Grifols de negativa a estable, alhora que ha confirmat la valoració a 'B+'.

  • 8,13€
  • 1,02%
  • 5,85€
  • 1,40%

Aquesta revisió reflecteix l'opinió de la qualificadora que el risc de refinançament a curt termini de la farmacèutica s'ha reduït significativament després de l'emissió de 1.300 milions d'euros en bons sènior garantits i la venda de la major part de la participació de Grifols en Shanghai RAAS (SRAAS) per 1.600 milions d'euros.

Això “li permetrà fer front als seus grans venciments de deute del primer semestre del 2025. Observem que la companyia encara necessita estendre la seva línia de crèdit revolvent (RCF) amb venciment el novembre del 2025, però esperem que ho faci abans de finals del 2024", ha subratllat Fitch.

Tot i això, des de la qualificadora han afegit que les qualificacions de Grifols es veuen limitades pel seu alt palanquejament, la seva escassa liquiditat i el seu flux de caixa lliure (FCF) temporalment moderat. "Anticipem un augment gradual en l'EBITDA durant els propers quatre anys, impulsat pel creixement de les vendes, menors costos de recol·lecció de plasma i el llançament dels productes de Biotest".

Per Fitch, Grifols té una posició significativa al mercat d'hemoderivats, "que esperem que creixi a un dígit alt". És un fabricant de mida mitjana amb una cartera de productes concentrada, però "està més exposat a la pressió de costos i preus que els productes farmacèutics innovadors", on la fabricació es converteix en un diferenciador competitiu, ja que les proteïnes derivades del plasma no poden patentar-se.

"Creiem que, com un dels components més importants del sector, Grifols està ben posicionat per defensar la seva posició competitiva al mercat a través de la seva integració vertical, assegurant el subministrament de plasma i executant operacions rendibles", han conclòs des de l'agència.

Noticias relacionadas

contador