dl first republic bank private banking wealth management us usa united states of america logo 20230313
Sharecast graphic / Josh White

First Republic Bank no aconsegueix posar fi als problemes que acumula des de la fallida de Silicon Valley Bank. L'entitat s'enfonsava aquest dimarts després d'anunciar la sortida de dipòsits per valor de 100.000 milions de dòlars, cosa que va provocar que es revifessin les preocupacions sobre el sector bancari. Per això, estaria valorant la possibilitat de vendre actius valorats entre 50.000 i 100.000 milions de dòlars per reforçar el seu balanç, segons informa Bloomberg. La companyia es torna a desplomar aquest dimecres un 40% a Wall Street.

Les desinversions, entre les quals estarien incloses hipoteques i valors a llarg termini, buscarien reduir el desajust entre els actius i passius del banc, segons les indicacions de persones familiaritzades amb l'assumpte.

En aquest sentit, els compradors potencials, entre els quals hi ha els grans bancs nord-americans, podrien rebre garanties o accions preferents com a incentiu per adquirir actius de l'entitat per sobre del valor de mercat.

Els assessors de First Republic Bank estan intentant que les entitats més fortes del país, que ja van injectar 30.000 milions de dòlars al banc a través de dipòsits no assegurats, els presten novament la seva ajuda per evitar el seu col·lapse.

El discurs que des de la companyia regional nord-americana s'està utilitzant amb la gran banca, segons informa CNBC, és el de comprar aquests actius o s'enfronten a pèrdues aproximades de 30.000 milions de dòlars quan First Republic caigui.

De moment, els analistes de Maxim Group han retallat la seva recomanació sobre el valor de comprar a mantenir, mentre s'aguditza la incertesa al sector financer.

Després de la presentació dels seus resultats, el banc va assegurar que "està prenent accions per enfortir el seu negoci i reestructurar-ne el balanç", de manera que planeja retallar la seva plantilla en uns 7.200 treballadors per al segon trimestre. A més, té previst reduir-ne el balanç i les despeses retallant la remuneració dels executius, reduint l'espai d'oficines.

Tot i això, els analistes consideren que la situació de Fisrt Republic Bank és delicada i "el mercat està preocupat per la seva capacitat per recuperar-se en un context d'incertesa econòmica. La situació és crítica per al banc, que ha perdut la confiança dels inversors i s'enfronta a un difícil camí per reanimar la seva fortuna", expliquen des d'IG.

Noticias relacionadas

contador