ep archivo   rafael del pino presidente de ferrovial 20220728191304
FERROVIAL - Archivo

Ferrovial ha aconseguit un acord per a la venda del 100% del Grup Amey, negoci de serveis al Regne Unit, a una societat controlada per fons gestionats per One Equity Partners, que ha realitzat la transacció amb el seu soci Buckthorn Partners. Aquesta transacció es produeix en el marc del procés de desinversió de la divisió de serveis del grup.

  • 28,92€
  • 0,28%

L'operació representa un valor d'empresa (enterprise value) d'aproximadament 400 milions de lliures (454 milions d'euros) i un valor estimat de les accions (equity value) de 245 milions de lliures aproximadament (278 milions d'euros), tenint en compte les estimacions de deute net i capital circulant a desembre de 2022.

El preu final pagador al tancament de la transacció s'ajustarà per referència a les xifres de deute net i capital circulant que resultin d'un balanç preparat per a aquesta data. La contraprestació neta consistirà en una quantitat en efectiu per un import estimat de 109 milions de lliures aproximadament (124 milions d'euros) i un préstec del venedor de 136 milions de lliures (154 milions d'euros) reemborsable durant els propers 5 anys amb un interès del 6% anual (que s'incrementarà fins al 8% després del tercer any).

Ferrovial ha anticipat que estima una plusvàlua de 50 milions d'euros aproximadament després de portar a resultats les reserves de diferències de conversió i cobertures de tipus d'interès.

El tancament de la venda està subjecte a l'aprovació de l'operació conforme al règim de seguretat nacional i inversions del Regne Unit (UK National Security Investment Regime), i a la segregació del negoci de tractament de residus d'Amey al Regne Unit, que romandria al grup Ferrovial. S'espera que l'operació es tanqui el 2022.

Amey, excloent-ne els centres de tractament de residus, compta amb una plantilla d'11.000 treballadors, va reportar el 2021 unes vendes anuals de 1.647 milions d'euros (1.386 milions de lliures) i va obtenir un resultat brut d'explotació de 51,5 milions d'euros (43 milions de lliures), aconseguint a la seva cartera els 7.290 milions d'euros (6.133 milions de lliures). Ofereix serveis de consultoria, manteniment i conservació d'infraestructures de transports i 'facility management'. Els centres de tractament de residus, per part seva, disposen d'una plantilla de 557 treballadors i van gestionar al voltant d'1 milió de tones de residus.

“Aquesta operació suposa un nou pas endavant en el nostre pla estratègic Horizon 24, centrat en el desenvolupament d'infraestructures sostenibles per continuar creant valor per als nostres accionistes i les comunitats on operem. Amb aquest acord, la venda de Serveis està pràcticament completada”, segons Ignacio Madridejos, CEO de Ferrovial.

Nicholas Gee, soci fundador de Buckthorn Partners, va afirmar: "Amey és al centre del desenvolupament de camins innovadors per satisfer les necessitats d'infraestructura del Regne Unit. Els serveis de consultoria i enginyeria d'Amey són essencials per accelerar la transició energètica millorant el rendiment de les infraestructures de transport i construcció. Estem molt contents d'associar-nos amb OEP a Amey, i esperem ajudar l'empresa a créixer i invertir i donar suport a la seva gran plantilla”.

Noticias relacionadas

contador