ep archivo   plataforma eolica marina flotante de ferrovial
FERROVIAL - Archivo

Ferrovial ha anunciat aquest dimarts una "fusió inversa" amb Ferrovial International, “FISE”, una societat anònima europea neerlandesa que ja és titular del 86% dels actius de la companyia, després de la qual aquesta passarà a ser la matriu del grup, mentre que el domicili fiscal es traslladarà d'Espanya als Països Baixos, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 28,92€
  • 0,28%

L'operació està subjecta a l'aprovació per part dels accionistes, i també que l'import total de les obligacions resultants del dret de separació no excedeixi els 500 milions d'euros, així com hi hagi "certesa raonable de la doble admissió a negociació" als Països Baixos i Espanya". A més, la companyia farà una sol·licitud d'admissió a negociació als Estats Units.

El govern corporatiu es mantindrà "en línia amb allò actual, excepte per les modificacions necessàries per adaptar-lo a la normativa local o a les pràctiques de mercat", per la qual cosa no es contemplen canvis en els drets de vot ni al consell d'administració.

Tampoc no s'espera "un impacte en el negoci, l'estratègia, els plans d'inversió, l'organització o l'operativa diària", i l'empresa té la intenció que "Espanya romangui com a principal font de desenvolupament de talent".

"Si la fusió se'n surt, es preveu la recompra del bo híbrid per import de 500 milions d'euros. Es buscaria un reemplaçament d'aquest bo quan s'estabilitzin les condicions del mercat i sigui possible aconseguir finançament en condicions més favorables", destaca la companyia, i afegeix que "no s'espera cap altra necessitat de refinançament més enllà de la necessària per atendre els drets de separació eventuals".

La companyia espera que l'aprovació per part dels accionistes, i la conseqüent consumació de la fusió, es produeixi entre el segon i el tercer trimestre del present any, i després sol·licitarà l'admissió a negociació dels seus títols als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador