ep autopista i 77 de ferrovial en carolina del norte
FERROVIAL

Ferrovial pateix a la borsa aquest divendres després que els resultats d'un dels seus principals actius, l'autopista canadenca 407 ETR, s'hagin situat per sota del que s'esperava.

  • 28,92€
  • 0,28%

L'autopista 407 ETR es troba a Toronto, Ontario (Canadà) i discorre de manera paral·lela al primer anell de circumval·lació de la ciutat, la 401, que és una de les autopistes més congestionades d'Amèrica del Nord. Ferrovial controla el 43,2% de la concessió, ja que el 50% pertany al fons de pensions Canada Pension Plan Investment (un 6,7% més pertany a SNC-Lavalin).

La companyia va presentar aquest dijous ingressos anuals de 1.327 milions de dòlars i un benefici net de 435 milions. L'Ebitda va ser de 1.138 milions. El quart trimestre no va fer proposta de pagament de dividend.

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 30 euros per acció, comenten que els resultats del quart trimestre "són fluixos i deixen un deteriorament seqüencial del trànsit" del 15% enfront del quart trimestre de 2019.

Segons la valoració, aquest actiu suposa un 44% del preu objectiu. Sobre el deteriorament del trànsit, comenten que "no era esperat i probablement va estar afectat per una climatologia adversa (tempestes hivernals), cosa que justificaria la seva decisió de no repartir dividend", afirmen.

En aquest sentit, la companyia ha assenyalat que "tot i menors ingressos en comparació amb els nivells previs a la pandèmia, va mantenir suficient liquiditat per complir totes les seves obligacions financeres durant el 2022".

"En positiu", els analistes de Sabadell destaquen "la favorable evolució de tarifes, que compensa parcialment la debilitat del trànsit i la potencial pujada de tarifes el 2023 abans d'assolir trànsits pre-Covid-19, cosa que seguim veient probable".

Noticias relacionadas

contador