ferrovial cartel buena cuatro de verdad

Les accions de Ferrovial tenen un elevat potencial alcista. En aquesta afirmació hi coincideixen la gran majoria dels analistes, que atorguen a la constructora un preu objectiu bastant per sobre dels 23,35 euros amb què tancava la sessió d'aquest dimecres. No obstant això, els inversors no acaben de confiar-hi, i els seus títols retrocedeixen un 4% des de juny, mentre que el conjunt de l'Ibex ha repuntat un 4% durant aquest període.

  • 28,92€
  • 0,28%

Dins del seu sector, Ferrovial es troba molt allunyat dels increments que reflecteixen des de juny les cotitzacions de Sacyr (+13,6%), Acciona (+9%), San José (+2,7%) o ACS (+1,8%). Les úniques grans constructores que observen un comportament pitjor que el de la companyia encapçalada per Rafael del Pino són OHL i FCC, que perden un 9%.

No obstant això, en surt més ben parada si s'observen les variacions durant el conjunt de l'any. Ferrovial perd un 12,5% des que va començar 2020, la qual cosa suposa un millor comportament en comparació amb l'Ibex, que ha perdut un 22%. Respecte a la resta de les constructores, només Acciona ho està fent millor, sent l'única que registra números verds amb un repunt del 4%. Aquestes dues empreses van resistir millor la crisi borsària de la Covid gràcies a que els seus negocis estan més diversificat i centrats en la prestació de serveis.

VALORACIONS DELS ANALISTES

Una de les últimes firmes a pronunciar-se a favor seu ha estat Mapfre AM. La setmana passada, el seu director general, Javier Lendines, va expressar la seva preferència per Ferrovial dins del mercat espanyol (també va destacar Inditex i Grifols) "pel seu model de negoci, el seu equip directiu, etc". Així i tot, va evitar entusiasmar-se abans d'hora, i va assegurar que "hi ha empreses molt bones que sofriran durant aquest 2020".

A la fi de juny era Barclays qui apujava el preu objectiu de la constructora de 25 a 29 euros per acció. El banc britànic restava importància als problemes que la pandèmia li ha ocasionat en els comptes de l'aeroport de Heathrow i li reiterava el consell de 'sobreponderar'. "El negoci de Ferrovial a Amèrica del Nord apunta a una recuperació més ràpida del que s'esperava", justificava al seu informe.

Morgan Stanley sí que en va retallar el preu objectiu, de 34,40 euros a 31 euros, tot i considerar que estava sobrevivint amb nota a la crisi de la Covid-19. "El coronavirus ha suposat un test d'estrès, i creiem que els seus actius l'han superat amb bona nota (tarifes asimètriques, un prompte rebot del trànsit...", apuntava. En qualsevol cas, aquest preu encara se situa per sobre del que li adjudica Barclays després de la revisió de la seva recomanació.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, l'analista de 'Bolsamanía', José María Rodríguez, considera que "continua sent un dels pocs títols del nostre mercat que són impecablement alcistes en termes de llarg termini, fins i tot si a curt termini es troben en una fase correctiva".

Aquest expert explica que "des dels mínims de març ha rebotat un 60%, fins a la zona de resistència dels 26 euros, coincidint amb el buit baixista setmanal de mitjan març, els 26,05 euros. I des d'aquí s'ha està desinflant". Matisa que aquest comportament "és bastant previsible perquè aquest tipus de 'gaps' difícilment es tanquen a la primera".

Noticias relacionadas

contador