ep archivo   junta de accionistas de ferrovial de 2024
FERROVIAL - Archivo

El Consell d'Administració de Ferrovial ha proposat el repartiment d'un dividend de 0,75 euros per acció al llarg del 2024, fet que suposa un increment del 7% en relació amb els 0,70 euros per títol que la companyia va abonar durant el curs passat.

  • 37,58€
  • 0,05%

La proposta ha estat detallada pel president de Ferrovial, Rafael del Pino, durant la Junta General d'Accionistes 2024 que la companyia ha celebrat, per primera vegada, a Amsterdam, després de culminar l'any passat el canvi de la seu social als Països Baixos.

En concret, la companyia té la intenció de dividir el dividend del 2024 en dos pagaments, i els dos sota la modalitat de "dividend flexible", pel qual els accionistes podran triar entre ser remunerats en metàl·lic o amb accions de la companyia. Segons aquest pla, el primer pagament seria de 0,30 euros per títol i el segon, de 0,45.

Aquest ja va ser el mecanisme emprat per la companyia per remunerar els seus accionistes el 2023, quan va fer dos abonaments per import de 0,278 i 0,414 euros per títol.

Així mateix, Del Pino ha revelat que la companyia pretén recomprar accions pròpies per import de 500 milions d'euros, igual que el 2023, amb un programa que espera implementar entre maig i finals d'aquest any.

A la trobada amb els accionistes, Del Pino ha assenyalat que el 2023 va suposar un altre any en què "Ferrovial va continuar invertint de forma activa". En concret, les inversions van pujar a 454 milions d'euros, el 70% dels quals es va concentrar als Estats Units.

Per la seva banda, el conseller delegat de Ferrovial, Ignacio Madridejos, ha exposat les prioritats per al 2024 de la companyia, com ara "el compromís amb el creixement sostenible, enfocant-se en el desenvolupament i operació d'infraestructures innovadores i eficients, amb especial atenció a les seves mercats clau explorant noves oportunitats a altres països".

"La companyia va tenir un comportament destacat el 2023. Tant les nostres autopistes de peatge com els nostres actius aeroportuaris van experimentar un important creixement del trànsit. L'aeroport de Heathrow, al Regne Unit, va tancar l'any com el tercer amb més volum de passatgers de la seva història. Així mateix, la divisió de Construcció ha registrat uns resultats notables, contribuint a la fortalesa del flux de caixa operatiu de Ferrovial i reafirmant la nostra sòlida posició financera”, ha destacat Madridejos.

contador