ep archivo   el consejero delegado de ferrovial ignacio madridejos i y el presidente de ferrovial
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Els anuncis de Ferrovial al 'Capital Markets Day' que va celebrar aquest dijous als Estats Units no han agradat al mercat. Ahir ja es va deixar un 3,16% a la borsa, i aquest divendres els analistes destaquen que la mala recepció del mercat malgrat l'anunci que repartirà 1.700 milions en dividends fins al 2026 es deu a la "decepció" davant un esdeveniment que titllen de "descafeïnat".

  • 37,78€
  • -0,47%

Encara que aquest divendres recupera una mica del terreny perdut (puja al voltant de mig punt percentual), la veritat és que la valoració dels experts és contundent. "Decebedor Capital Markets Day", assenyalen els experts de Bankinter al seu informe diari, en què destaquen que la companyia no va oferir "novetats ni previsió d'increment de dividends", i "es va limitar a presentar-se al públic inversor nord-americà, de cara a la seva propera sortida a borsa als EUA".

"No va aportar novetats i tan sols va donar previsió de dividends de 1.700 milions d'euros", cosa que segons aquests analistes "implica un increment moderat, de dígit mitjà simple durant els propers anys". Per això des de Bankinter apunten que això suposa "dolentes notícies" per a Ferrovial.

I és que "decep en no aportar novetats ni sobre el procés de venda de Heathrow, ni de la perspectiva de tarifes a la 407ETR". "Tampoc aporta visibilitat addicional sobre el projecte de la New Terminal One de l'aeroport JFK de Nova York", destaquen els estrategs del banc taronja.

Després d'això, apunten que la perspectiva de creixement en dividends "és pobra de cara als propers anys", i com a conseqüència va registrar caigudes aquest dijous. Tot i això, a Bankinter, malgrat tot, mantenen la seva recomanació de comprar i el preu objectiu de 35 euros per acció.

Consideren que Ferrovial "ofereix perspectives favorables de cara al 2024, gràcies a la seva elevada exposició a Amèrica del Nord (80% en valoració), amb creixement econòmic moderat, inflació encara elevada i rebaixes de tipus d'interès", i destaquen que la companyia "té posició de caixa neta a la matriu i la rotació d'actius seguirà actuant com a catalitzador".

A Sabadell han decidit elevar el preu objectiu que atorguen als títols de Ferrovial fins als 39,50 euros, de manera que li donen un potencial de revaloració del 15%, i han reiterat el consell de comprar. Destaquen els experts del banc que la companyia té clarament "els ulls posats als EUA" i que les caigudes experimentades pel valor es deuen "al bon comportament recent (+21% en 3 mesos) i unes guies lleugerament per sota del que s'esperava".

Com recordeu, l'orientació de retribució a l'accionista 24-26 de 1.700 milions està molt per sota del previst pel consens (1.900 milions).

Des de Renta 4, per part seva, apunten que va ser un esdeveniment "descafeïnat" i que "no va mostrar novetats molt rellevants". Ferrovial es va centrar, diuen els seus analistes, a "donar a conèixer als inversors nord-americans el seu model de negoci", cosa que "no va portar grans novetats respecte a allò ja conegut dels actius sota gestió i de l'estratègia del grup".

"Per la reacció de la cotització pensem que el mercat tenia unes expectatives més ambicioses quant a la informació que es podria proporcionar", comenten, i després assenyalen que de cara al període 2024-2026 "van proporcionar, al nostre parer, unes guies una mica conservadores pel que fa al nivell de dividends que esperen rebre dels seus actius d'infraestructures (excloent-ne Heathrow)”, aproximadament 2.200 milions d'euros.

Per això comenten que malgrat mantenir una "visió positiva" a llarg termini "per la qualitat dels actius en operació i les fases inicials en què es troben alguns", creuen que la cotització "segueix oferint un potencial limitat". A Renta 4 han reiterat la seva recomanació de mantenir i el preu objectiu de 35,60 euros per acció.

A Jefferies, per la seva banda, parlen també de la "decepció al voltant de les previsions de distribució" de dividends, que va provocar un fort retrocés de Ferrovial a la borsa. Tot i això, assenyalen que "la reacció sembla exagerada", tenint en compte que les previsions "exclouen qualsevol impacte de Heathrow o la seva venda", i en opinió dels experts de la companyia "probablement reflecteix la forta carrera de les accions" fins ara.

Veuen la debilitat del preu de les accions "com una oportunitat per als inversors abans de la sortida a borsa als Estats Units", per la qual cosa reiteren el seu consell de comprar i el preu objectiu de 41 euros que atorguen als seus títols.

Noticias relacionadas

contador