407etr ferrovial

Ferrovial és un dels valors de l'IBEX 35 amb millor aspecte tècnic, ja que cotitza en pujada lliure, és a dir, sense cap resistència al seu camí després d'haver acabat el 2023 superant els màxims de tots els temps, cosa que el manté per sobre dels 33 euros. En poc més de tres mesos acumula una revaloració del 20% i les darreres notícies contribueixen a potenciar les bones perspectives, segons els analistes.

  • 37,78€
  • -0,47%

I és que l'autopista canadenca de peatge 407 ETR, un actiu clau per a Ferrovial, ha anunciat un augment de les tarifes que entrarà en vigor el proper 1 de febrer. El programa de tarifes de peatge s'actualitza anualment, però les tarifes de la 407 ETR es van congelar als nivells de febrer de 2020 al començament de la pandèmia de la covid-19.

El nou programa de tarifes per a vehicles lleugers reflecteix un increment d'un a onze centaus per quilòmetre, depenent de l'hora del dia i de la zona recorreguda.

"Segons el nostre càlcul, per a les quatre zones de la ruta en direcció oest, les noves tarifes implican un augment del 18-19% durant la majoria del dia, tant per a vehicles lleugers com per a vehicles pesants", estimen els experts de Citi.

Citi ja havia anticipat que era probable una pujada de les tarifes de peatge a l'exercici fiscal 2024 pel fet que el trànsit havia començat a estabilitzar-se i que el retorn a l'oficina augmentava.

"Actualitzem la nostra recomanació de comprar per a Ferrovial", que posseeix un 43% de les accions de la 407 ETR, escriu el banc. "Creiem que això implica un augment d'un dígit mitjà a l'estimació d'ingressos nets del consens per a l'exercici 2024".

JEFFERIES TAMBÉ REITERA COMPRAR DESPRÉS DE LES BONES NOTÍCIES

Jefferies també ha reiterat el consell de comprar després de les notícies sobre l'autopista canadenca. Explica que la congelació de tarifes de quatre anys, enmig de l'alta inflació i les taxes d'interès, ha estat una càrrega important per a Ferrovial. "Creiem que el mercat anticipava algun augment el 2024, però esperem alleugeriment i una reacció positiva", ja que l'increment està lleugerament per sobre del que estava previst.

Aquests analistes afegeixen, a més, que encara que la 407 sol pujar els peatges anualment, els pot actualitzar en qualsevol moment amb un avís d'1 mes, cosa que podria deixar marge per a nous anuncis, depenent de la reacció inicial a aquest canvi.

Ferrovial informarà sobre els resultats de l'exercici fiscal 2023 el proper 27 de febrer, quan això, juntament amb l'evolució de la seva cotització als Estats Units, estarà al centre d'atenció, diu Jefferies.

"Amb un sòlid balanç després de la venda de la seva participació en Heathrow, una cotització als Estats Units en procés i una presentació de resultats als Estats Units planejada durant els propers 6 mesos, veiem catalitzadors per endavant, cosa que hauria d'impulsar el preu de les accions a mesura que el rendiment operatiu recolza els retorns en efectiu als accionistes", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador