• L'entitat no espera recuperació en els marges de construcció de la companyia fins el 2019
ferrovial

Ferrovial es deixa aquest matí gairebé un 2% després d'haver rebut una recomanació de venda de Deutsche Bank. L'entitat alemanya considera que el valor es veu afectat en ajornar la recuperació en els marges de la construcció. Durant les primeres hores de la sessió, les caigudes han arribat a fregar el 4%.

  • 28,92€
  • 0,28%

Els analistes de Deutsche Bank retiren avui la seva recomanació de mantenir la inversió en Ferrovial, i aconsellen ara vendre les seves accions. Aquesta retallada es produeix en paral·lel a la rebaixa del seu preu objectiu, des dels 19,8 fins als 17,4 euros per acció, a prop d'un 9% per sota del tancament d'ahir.

L'entitat no espera recuperació en els marges de construcció de la companyia fins el 2019, quan la contribució dels projectes amb un component de disseny augmentarà i Ferrovial ja haurà finalitzat els contractes en pèrdua. A més, Deutsche Bank redueix el marge d'EBITDA recurrent en construcció al 5,5% (des de 6%) en la visió que els contractes amb una millora del marge amb un component de disseny són l'excepció.

A la reducció de guanys s’hi suma l'expansió esperada del rendiment a llarg termini i l'enfortiment de l'euro podrien jugar contra Ferrovial.

EL VALOR MÉS RECOMANAT DE L'IBEX

Sí, això, Ferrovial ocupa el primer lloc dins dels cinc valors més recomanats de l'IBEX. Un 84% dels experts que segueix l'empresa recomana adquirir els seus títols mentre que un 11% té un consell de 'mantenir', segons el consens que recull FactSet. Només un 5% aconsella 'vendre'. Els experts donen a Ferrovial un preu objectiu mitjà de 21,40 euros, fet que implica un potencial de revaloració del 14% des dels preus actuals de cotització.

AEROPORT DE HEATROW

D'altra banda, IAG s'enfronta a Ferrovial per l'ampliació de Heathrow. Expansión explica que l'ampliació de l'aeroport londinenc, que requereix una inversió de 15.800 milions, té a 'peu de guerra' el holding aeri, que la considera cara i vol que sigui un altre i no Ferrovial (propietari del 25% de Heathrow) que s'encarregui d'aquesta obra.

Des d’IAG recorden que aquest opinió sobre l'ampliació de Heathrow no és nova i que Willie Walsh, conseller delegat del grup d'empreses, fa "molt temps" que està demanant que l'ampliació de l'aeroport es faci "a un cost adequat".

Aquest passat diumenge, en un article signat per Walsh a Financial Times, aquest es mostrava "alarmat" pel fet que el Govern britànic estigui disposat a donar "la seva benedicció a una proposta (d'ampliació) de 14.000 milions de lliures". "Si el Regne Unit es convertirà en una potencial comercial global després del Brexit, Heathrow haurà de passar de ser un dels aeroports més cars del món al més competitiu. Però això no passarà a no ser que es facin canvis en el mandat de l’Autoritat d'Aviació Civil (CAA), que aprova i supervisa totes les despeses de capital, i garanteix el marge de guany de l'aeroport", escrivia el conseller delegat d'IAG.

"A l'actualitat, la CAA recompensa l'ús ineficient del capital: com més gasta en projectes de capital (...)", assenyalava Walsh, i afegia: "Perquè l'expansió de Heathrow tingui èxit, ha d'haver-hi un enfocament implacable en el control de costos. Però no tinc confiança en què la CAA estigui a l'altura d'aquesta tasca".

Willie Walsh no feia cap menció al seu article a Ferrovial però Expansión destaca que està pressionant la CAA perquè posi traves a la potencial adjudicació de les obres de la tercera pista i una nova terminal de l'aeroport a Ferrovial. IAG entén que hi ha un conflicte d'interessos que podria disparar el cost dels treballs. Ferrovial, que va arribar a tenir un 60% de Heathrow, ara posseeix un 25% del capital i és el primer accionista de l'aeroport. Des de Heathrow, per la seva banda, s'indica que totes les adjudicacions es realitzen mitjançant processos competitius.

Noticias relacionadas

contador