ep archivo   la presidenta de fcc esther alcocer koplowitz durante la junta de accionistas de 2021
FCC - Archivo

FCC Immobiliaria, societat del grup FCC, ha decidit llançar una OPA voluntària sobre el 24% del capital social de Metrovacesa per un import en efectiu que puja a 7,80 euros per acció. En conseqüència, la quantitat total màxima que s'ha de desemborsar se situa en 283,93 milions d'euros.

FCC

  • 13,90€
  • -0,43%
  • 8,57€
  • -1,49%

La contraprestació oferta representa una prima d'aproximadament un 20,18% respecte al preu de cotització de les accions de Metrovacesa al tancament del mercat a la sessió borsària d'aquest dimarts (6,49 euros); un 16,48% respecte al preu mitjà ponderat de cotització per volum de les accions de Metrovacesa durant el trimestre; i un 11,29% respecte al preu mitjà ponderat de cotització durant el semestre.

La contraprestació de l'oferta ha estat calculada sobre la base que Metrovacesa no faci un repartiment de dividends o una altra distribució als seus accionistes amb anterioritat a la liquidació d'aquesta. En cas que dugui a terme aquest dividend o qualsevol altra retribució a l'accionista abans de la liquidació de l'OPA, la contraprestació establerta s'ajustarà, reduint-se en un import igual a l'import brut per acció del dividend esmentat.

L'oferta s'ha formulat sobre un màxim de 36.402.322 accions de Metrovacesa, representatives d'aquest 24% del capital social, i ha estat adoptada per acord del Consell d'Administració de FCC Immobiliària a la reunió celebrada aquest dimarts.

FCC Immobiliària i el seu soci de control, Control Empresarial de Capitals (CEC), podran assolir mitjançant l'oferta una participació màxima del 29,4087% del capital social de Metrovacesa (incloent-hi el 5,4087% que ja és titularitat de CEC, directament i indirectament, a través de Soinmob).

L'efectivitat de l'oferta no està subjecta a cap condició.

FCC ha assenyalat, a més, que considera que l‟operació no constitueix una concentració econòmica en el sentit de les normes sobre control de concentracions i, per tant, no requereix l‟autorització per part de les autoritats de defensa de la competència.

FCC Inmobiliaria ha dit que té compromès finançament suficient per obtenir els fons necessaris per atendre la contraprestació total de l'OPA.

Noticias relacionadas

contador