ep uniqlo 20210323184454
UNIQLO

Fast Retailing, propietària d'Uniqlo, augmentarà el salari anual dels treballadors a temps complet al Japó fins a un 40%, per tal de "remunerar adequadament tots i cadascun dels treballadors per la seva ambició i talent, així com d'augmentar el potencial de creixement i la competitivitat de l'empresa en línia amb els estàndards mundials", segons ha informat en un comunicat.

A partir del març del 2023, l'empresa revisarà el sistema de remuneració i reforçarà la seva inversió en personal, ha precisat.

El pla inclou tant els treballadors de la seu central com els de les botigues. Les pujades salarials afectaran els acabats de contractar, els directors de botiga i una àmplia franja de treballadors.

Com a exemple de l'augment de la remuneració al Japó, el salari mensual d'un treballadors universitari recent incorporat passarà dels 255.000 iens actuals a 300.000 iens (2.110 euros, amb un augment salarial anual d'aproximadament el 18%), i el salari d'algú que assumeixi un nou lloc com a director de botiga el primer o segon any passarà de 290.000 iens a 390.000 iens (un augment salarial anual d'aproximadament el 36%). Pels altres treballadors, l'empresa preveu un increment salarial anual de fins al 40%.

Fast Retailing ha dit que, a partir d'ara, la nova remuneració de cada treballador es decidirà segons criteris de grau globalment alineats. Es tornaran a definir factors com el rendiment i els resultats del treball, la capacitat de contribuir a l'empresa, l'ambició i el creixement, i es realitzarà “una avaluació justa de la categoria mitjançant una meticulosa avaluació del rendiment per part del supervisor i una avaluació exhaustiva per part de l'alta direcció i el Departament d'RRHH”.

El minorista més gran i proveïdor de roba de moda ràpida d'Àsia s'uneix a altres empreses nacionals, com Nippon Life Insurance i Suntory Holdings, que estan pujant els salaris a mesura que els preus al consum a Tòquio superen les previsions i arriben al 4% per primera vegada des del 1982. El salari mitjà al Japó és el més baix del Grup dels Set.

contador