- -3,12$
- -0,55%
Com s'havia avançat, Facebook ha revelat aquest dimarts amb tot luxe de detalls els seus plans per llançar la seva pròpia moneda digital: es dirà libra i veurà la llum el 2020. La nova divisa digital arribarà també acompanyada de la seva pròpia cadena de blocs que donarà suport al nou actiu de xifrat.
La xarxa social de Mark Zuckerberg ha fet públic el fullet tècnic de libra, al qual declara que la divisa pretén ser una forma de pagament digital recolzat per una reserva d'actius. Es desmarca així del bitcoin, ja que no busca ser un actiu especulatiu, sinó un mitjà de pagament des del minut zero.
Els creadors de la moneda aspiren a portar la cadena de blocs al terreny dels pagaments reals, ja que el document revela que l'objectiu final és poder, algun dia, fer pagaments en línia i fora de línia. A curt termini, la intenció és que la libra s'usi principalment per transferir diners entre persones de països en desenvolupament que no tenen accés als bancs tradicionals. Finalment, Facebook persegueix crear la primera moneda digital veritablement convencional: una forma de pagament global descentralitzada que sigui tan estable com el dòlar, que pugui utilitzar-se per comprar gairebé qualsevol cosa, i que pugui donar suport a una gamma completa de productes financers, des de solucions bancàries fins a crèdits.
La revolució que planteja la xarxa social estarà disponible l'any que ve a través dels seus serveis de Messenger i WhatsApp i funcionarà també com una app particular.
A més, una vegada que l'empresa de Zuckerberg hagi executat el desenvolupament, en què preveu treballar fins a finals d'any, el pla del gegant d'Internet és cedir el projecte a la comunitat. Amb aquesta finalitat, la companyia ha format l'Associació Libra sense ànim de lucre amb altres 27 socis per supervisar la moneda digital i el seu desenvolupament. La societat inclou empreses de capital de risc, organitzacions sense ànim de lucre, empreses de criptografia, plataformes d'intercanvi i proveïdors massius de serveis de tecnologia, telecomunicacions, com Coinbase, Mastercard, Visa, eBay, PayPal, Stripe, Spotify, Uber, Lyft i Vodafone.
Aquestes organitzacions també contribuiran al que es coneix com la Reserva de Libra, el conjunt d'actius que garantirà que cada unitat de la moneda de libra estigui recolzada pel seu valor intrínsec en comptes de la seva escassetat al mercat, com és el cas del bitcoin.